Μενού
  • Α-
  • Α+

Κλιμακώνουν την ένταση κατά της Ελλάδας, οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, καθώς το Σάββατο, έφτασαν ακόμη και να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, στο Ανατολικό Αιγαίο.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Πλακιωτάκης: Η Τουρκία δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν κράτος πειρατής

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο βρισκόταν πάνω από Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι, όταν οι γείτονες μέσω ασυρμάτου παρενόχλησαν το ελικόπτερο, ζητώντας να αλλάξει πορεία. Αυτό φυσικά δεν έγινε και το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν απάντησε καν στις τουρκικές προκλήσεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha.

Ετσι, ο Νίκος Χαρδαλιάς συνεχίζει την περιοδεία του σε μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα, με την επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά στο επιτηρητικό φυλάκιο της νησίδας Παναγιά στις Οινούσσες, ουσιαστικά η Αθήνα, απάντησε έμπρακτα στις νομικά έωλες επισημάνσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την αποστρατιωτικοποίηση και την κυριαρχία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Την Παρασκευή, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, επισκέφθηκε αρχικά τη Λέσβο. Συγκεκριμένα, μετέβη στο στρατηγείο της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, το επιτηρητικό φυλάκιο «Προβοσκίδας» και το Ναυτικό Παρατηρητήριο Αγριελιάς Λέσβου, όπου ενημερώθηκε από τις διοικήσεις τους για την αποστολή, τα κύρια έργα και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA