Μενού
  • Α-
  • Α+

«Το καλοκαίρι προετοιμάζεται από τον χειμώνα». Αυτή είναι μια φράση που οι επαγγελματίες του τουρισμού επαναλαμβάνουν σχεδόν μονότονα, προκειμένου να έχουν μια εικόνα της καλοκαιρινής σεζόν. Μέσα στο ρευστό περιβάλλον της μετάλλαξης Ομικρον τα μηνύματα για τη χώρα μας είναι αρκετά αισιόδοξα.

Διαβάστε ακόμηΣοφία Ζαχαράκη στο Reader: «Με βάση την επιτυχία του 2021, ξεκινάμε για ένα καλύτερο 2022»

Σύμφωνα με πληφορορίες του Reader.gr οι πρώτες εκτιμήσεις, με βάση τα δεδομένα, που καταγράφονται στα αεροδρόμια της Ελλάδας και κυρίως στη ναυαρχίδα μας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος», δείχνουν πως το καλοκαίρι η Ελλάδα θα κάνει πρωταθλητισμό στον τουρισμό. Οι προκρατήσεις παρουσιάζουν μεγάλη αυξητική τάση σε σχέση με πέρσι ενώ υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για να πέσει ακόμα και το «κάστρο του 2019», μια χρονιά που ο ελληνικός τουρισμός απογειώθηκε. Βεβαίως, όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί του τουρισμού, «κάθε σύγκριση με τα προ-κορονοϊού ταξίδια είναι ατυχής», καθώς έχει διαφοροποιηθεί πλήρως ο τρόπος που ο ταξιδιώτης επιλέγει να κάνει διακοπές

Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή, η μάχη των αεροπορικών εταιρειών, προκειμένου να πάρουν τα καλύτερα δυνατά slots στα αεροδρόμια της χώρας και ιδιαίτερα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, είναι μεγάλη. Είναι κάτι που ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, είχε αφήσει να εννοηθεί - και ομολογουμένως πέρασε στα ψιλά - κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε στο Παρίσι τον Οκτώβριο με τις μεγάλες γαλλικές εταιρείες. Βιώνουμε μια ευνοϊκή συγκυρία, καθώς όπως υπογραμμίζει και η Ιωάννα Δρέττα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της marketing greece σε άρθρο της στην εφημερίδα «Καθημερινή» «αυτή η στιγμή είναι ιδανική γιατί ο τουρισμός είναι νομιμοποιημένος πυλώνας και καταλύτης της τοπικής και οικονομικής ανάπτυξης στη συνείδηση των τοπικών κοινωνιών - περισσότερο από ποτέ». «Τα χρήματα από τον τουρισμό περνούν στην πραγματική οικονομία, δίνοντας μια βαθιά ανάσα οξυγόνου σε όλους», όπως σημείωνε σε άρθρο του χθες στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας

Και αλήθεια είναι πως όσο και αν είμαστε μια υπέροχα όμορφη χώρα με ένα μοναδικό brand τίποτα δεν γίνεται τυχαία. «Η τύχη είναι βαρβαρισμός της λέξης αιτιότητα», όπως λέει και ο Σάμπατο και η αιτιότητα έχει μέσα της την μεθοδική δουλειά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA