Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων έναντι του κορονοϊού αποφάσισε να εισηγηθεί η κυβέρνηση στην Επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει την Τετάρτη. Στην καθιερωμένη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διαχείριση της πανδημίας, αποφασίστηκε πως η εισήγηση της κυβέρνησης θα είναι για αύξηση πληρότητας στα γήπεδα άνω του 50%, επαναφορά της όρθιας διασκέδασης στην εστίαση και τη διασκέδαση καθώς και επιστροφή των σχολικών εκδρομών.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση είχε αιτηθεί ξανά την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα από το ανώτατο όριο του 10% και έως 1.000 θεατές που ισχύει σήμερα, αλλά η Επιτροπή πάτησε φρένο, θεωρώντας ότι πρέπει να εκτιμηθούν περαιτέρω τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Το καρναβάλι όπως το γνωρίζαμε θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα επιτραπεί. Το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν τα μέλη της Επιτροπής θ’ αποφασίσουν τη διεξαγωγή μικρότερων εκδηλώσεων με την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων.

Στόχος ειδικών και κυβέρνησης πάντως είναι το φετινό Πάσχα να εορταστεί χωρίς περιοριστικά μέτρα και η επιστροφή στην κανονικότητα να είναι μόνιμη, γι’ αυτό και αμφότεροι προχωρούν με προσεκτικά βήμα.

Οσον αφορά στην οπαδική βία, οι ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των μέτρων αντιμετώπισης του φαινομένου, θα γίνουν περί τα τέλη της εβδομάδας από τους αρμόδιους υπουργούς, Λευτέρη Αυγενάκη, Κώστα Τσιάρα και Τάκη Θεοδωρικάκο, ώστε να περιληφθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο.

Αναφορικά, δε, με την κρίση στην Ουκρανία, κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν πως σε περίπτωση που οι εξελίξεις είναι αρνητικές αυτό θα επηρεάσει τη χώρα μας και γι’ αυτό η κυβέρνηση προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια, προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια της τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA