Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ευρεία πλειοψηφία από τη Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και την Ελληνική Λύση, εγκρίθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής οι συμβάσεις για την περαιτέρω επαύξηση ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων με 6 ακόμα μαχητικά Rafale, 3 φρεγάτες Belharra και 44 σύγχρονες τορπίλες για τα αόρατα υποβρύχια τύπου Παπανικολής.

Διαβάστε ακόμη: Βουλή: Παρέμβαση Μητσοτάκη την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου για Rafale και Belharra

 

«Παρών» επί της αρχής δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισε τα Rafale και υπερψήφισε την προμήθεια των φρεγατών και των τορπιλών. Ως εθνικό καθήκον περιέγραψε τη θωράκιση της χώρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κλείνοντας τη συζήτηση, σχολιάζοντας πως τα υπερσύγχρονα μαχητικά και οι φρεγάτες προβληματίζουν τους γείτονές μας και τονίζοντας πως οι συμβάσεις προωθούνται με αίσθημα κατεπείγοντος.

«Συνεπάγονται τεράστιο οικονομικό βάρος αλλά και ανυπολόγιστο εθνικό όφελος γιατί βρισκόμαστε σε μια εποχή δύσκολη με αβεβαιότητες και εντάσεις. Κρίσεις και απειλές διαφόρων τύπων που εκδηλώνονται κοντά μας. Πριν από μερικά χρόνια θα αποτελούσε σενάριο φαντασίας ένας πόλεμος επί ευρωπαϊκού εδάφους. Δυστυχώς, σήμερα αυτό συζητάμε. Αποτελεί λοιπόν αποστολή μας και καθήκον η θωράκιση της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA