Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα Τρίτη για συζήτηση και έγκριση, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, με τις συμβάσεις για την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγο μετά τις 13:00 αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κι ακολούθως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Το νομοσχέδιο για Rafale, Belharra και τορπίλες αναμένεται να εξασφαλίσει ευρύτερη πλειοψηφία, καθώς ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση θα ψηφίσουν «υπέρ». Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσει «παρών» επί της αρχής και θα υπερψηφίσει τις διατάξεις του, με εξαίρεση τις διατάξεις που αναφέρονται στην αγορά των 6 Rafale που θα τις καταψηφίσει. Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει επί της αρχής, αλλά θα δηλώσει «παρών» στη σύμβαση για τις τορπίλες. Το ΜέΡΑ25 διατηρεί επιφύλαξη για την τελική του στάση στην ολομέλεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA