Μενού
  • Α-
  • Α+

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα στη Βουλή για στο νομοσχέδιο για την πρόσκτηση των φρεγατών Belharra, των μαχητικών αεροσκαφών Rafale και των τορπιλών, ότι «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός».

Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει τη σύμβαση για τα Rafale, επιμένοντας στο κόστος, στις αιχμές περί απουσίας σχεδιασμού  και στα πυρά για  αλόγιστη οικονομική διαχείριση, για να σημειώσει πως   δεν ισχύει πάντα ότι απλώς η αγορά ενός εξοπλισμού ενισχύει την άμυνα της χώρας. 

«Το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας  είναι αυτό που πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας. Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Πολύ πρόσφατα απέναντι στις δηλώσεις Τσαβούσογλου αλλά και άλλων κρατικών αξιωματούχων παλιότερα  που δεν αμφισβητούν μόνο το δικαίωμα άμυνας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου αλλά και την ίδια την εθνική κυριαρχία στα νησιά απάντηση οι δηλώσεις του State Department συνδέθηκαν με την κυριαρχία μας αλλά δεν έκαναν την παραμικρή νύξη για το δικαίωμα στην άμυνα. Η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι δεδομένη, συνεχώς υποβαθμίζεται και αυτό δεν αλλάζει με καμία αγορά οπλικού συστήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά προκρίνοντας τη διπλωματία και τη σθεναρή εξωτερική πολιτική.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA