Μενού
  • Α-
  • Α+

«Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας εντείνει την εκστρατεία ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης, που έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που η τουρκική ηγεσία προχώρησε στην ασεβή μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε μουσουλμανικό τέμενος. Για την επίτευξη του σκοπού μας διαθέτουμε πλέον ένα “ισχυρό όπλο”, την πολύτιμη έκδοση για τους Ναούς της Αγίας Σοφίας ανά τον κόσμο. Μέσω αυτής, θα επιδιώξουμε το μήνυμά μας για καταδίκη της αυθαιρεσίας κατά της ιστορικής αλήθειας και για την ανάγκη καθολικής συμμόρφωσης στις θεμελιώδεις αξίες του πανανθρώπινου πολιτισμού, να φθάσει σε κάθε γωνιά. 

Για τον λόγο αυτό και σήμερα είχα την τιμή να γίνω δεκτός από τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, τον οποίο ενημέρωσα για τον προγραμματισμό των δράσεών μας, και ταυτόχρονα του ενεχείρισα τον άρτι εκδοθέντα Τόμο. Είναι περιττό να αναφέρω ότι για μια ακόμη φορά στον αγαπητό φίλο υπουργό Εξωτερικών βρήκαμε την απόλυτη συμπαράσταση στις πρωτοβουλίες μας, κάτι που μας δίδει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας». Τα παραπάνω τόνισε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στην έδρα του υπουργείου Εξωτερικών. 

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Οικονόμου: «Παράθυρο» να μην γίνουν οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία

Κατά τη συνάντηση ο επικεφαλής της ΔΣΟ είχε την ευκαιρία να ενημερώσει εκτενώς τον κ. Δένδια για τον «μαραθώνιο» εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο θεσμός για την παρουσίαση του Τόμου «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο». Σημειώνεται ότι στον Τόμο συμπεριλαμβάνονται 37 εμβληματικοί, ιστορικοί Ναοί, αφιερωμένοι στην Αγία του Θεού Σοφία, από τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι την Κίνα. Κεντρική θέση στο βιβλίο αυτό, για το οποίο εργάστηκε πλειάδα ειδικών επιστημόνων από διάφορες χώρες, έχει η Αγιά Σοφιά στην Πόλη, αναγνωρισμένη από την Unesco ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Σκοπός της έκδοσης και των προγραμματισμένων εκδηλώσεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και σε άλλες ηπείρους, είναι η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης που θα συμβάλλει στην ανάκληση της απόφασης της τουρκικής ηγεσίας για την μετατροπή του συμβόλου της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, ήδη από τον 6ο αιώνα, σε τζαμί. 

Ο υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του συνεχάρη τον Μάξιμο Χαρακόπουλο για τις πολυσχιδείς δραστηριότητες της ΔΣΟ τις οποίες, όπως είπε, παρακολουθεί ανελλιπώς, ενώ δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας τις επικροτούν και εύχονται την επιτυχή κατάληξή τους.    

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA