Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον νομό Τρικάλων επισκέφτηκε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης. Τον Π. Μαρινάκη συνόδευσαν ο γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης, και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Τρικάλων, Κωνσταντίνος Τρέλλης. Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και τα κομματικά στελέχη βρέθηκαν στο δημαρχείο Τρικκαίων όπου συνάντησαν τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, με τον οποίο συνομίλησαν για τα μεγάλα έργα υποδομής που προχωρούν στον δήμο, την ψηφιοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών.

Ο Δ. Παπαστεργίου ευχαρίστησε τον γραμματέα της ΝΔ για την παρουσία του και ανέφερε πως ο στόχος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι να μπορεί μέσα από τη συνεργασία, να κοιτάζει τους ανθρώπους στα μάτια και να λύνει τα προβλήματά τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα του εκλογικού νόμου, ο οποίος, όπως είπε, δημιούργησε ζητήματα στην κυβερνησιμότητα των δήμων, αλλά και στα έργα που δρομολογούνται μέσα από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Βασταρούχας, και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Νίκος Σακκάς.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρινάκης επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη, Χρήστο Μιχαλάκη. Βασικά θέματα της συζήτησης ήταν τα αντιπλημμυρικά έργα που πραγματοποιούνται στον Πηνειό και τους παραποτάμους του, η στήριξη των επιχειρήσεων οι οποίες συνέδραμαν με δωρεές το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η ενίσχυση των πολιτών από την κακοκαιρία «Μήδεια» και τον μεγάλο σεισμό που είχε πλήξει το νομό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Τρικάλων και διευθυντής του Γραφείου του αντιπεριφερειάρχη, Γεώργιος Καρανάσιος, ο γραμματέας της ΔΕΕΠ Τρικάλων και συντονιστής κλιμακίων ΚΟΜΥ-ΕΟΔΥ για τον νομό Τρικάλων, Γιάννης Κουτσονάσιος, ο αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού Θεσσαλίας, Μιχάλης Μπαγιώτης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Γιάννης Μπουτίνας, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Δήμητρα Νάτσινα, και ο περιφερειακός σύμβουλος, Χρήστος Γακόπουλος. Κατόπιν, τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο παράρτημα ΑμεΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου συνάντησαν την πρόεδρο, Δήμητρα Παππά, και την αντιπρόεδρο, Κωνσταντίνα Δήμα, με τις οποίες συνομίλησαν για το έργο του κέντρου.

Στόχος του κέντρου είναι να παρέχει μετεγχειρητικά προγράμματα αποκατάστασης σε απόρους. Το πρόγραμμα εξασφάλισε πρόνοια για τους απόρους από ολόκληρη τη Θεσσαλία και στόχος του είναι να δημιουργηθεί ένα ακόμα κέντρο για ηλικιωμένους, το οποίο να μπορεί να τους παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας. Στη συνέχεια, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και ο γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκαν με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, Χρήστο Τρικάλη, και τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, Λένα Ξυνοπούλου. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με το διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να τονίζει ότι τα κενά, ήδη από την περσινή σχολική χρονιά, είναι μηδενικά.

Όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά, υπάρχει υπερκάλυψη των θέσεων σε αναπληρωτές, οι διορισμοί έχουν ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα από την έναρξη του σχολικού έτους, ενώ δεν σημειώνονται ελλείψεις, ούτε σε ειδικότητες. Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως η έμφαση που δόθηκε από την κυβέρνηση στο κομμάτι της Παιδείας, είναι ιδιαίτερα μεγάλη και τόνισε το γεγονός ότι και οι δύο διευθυντές εκπαίδευσης μίλησαν με επιχειρήματα και στοιχεία, αναδεικνύοντας την μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει για την πλήρωση των κενών στην εκπαίδευση.Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης ήταν τα γραφεία της ΔΕΕΠ Τρικάλων, όπου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση με τα μέλη της ΔΕΕΠ και των ΔΗΜΤΟ του νομού Τρικάλων.

Στην επίσκεψη στο νομό Τρικάλων συμμετείχαν ακόμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Τρικάλων, Ηλίας Τσιμπίδας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Φαρκαδώνας, Κωνσταντίνος Κοκκινίδης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πύλης, Αλέξανδρος Αραπογιάννης, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καλαμπάκας, Αγορώ Ντούλα, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Βαγγέλης Καραμίντζιος, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αβραμόπουλος, ο υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ, Μένιος Κορομηλάς, και ο πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής ΟΝΝΕΔ Τρικάλων, Θάνος Δερμίσης.

Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα αλλάζει με τον Κ. Μητσοτάκη στο τιμόνι

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Στην επίσκεψή μας στο νομό Τρικάλων, στην πρώτη επίσκεψή μας στη Θεσσαλία, βλέπουμε την αποτύπωση του έργου της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πράξη, κάτι που μας γεμίζει υπερηφάνεια, αισιοδοξία και δύναμη. Η παρουσία του Κώστα Σκρέκα σε ένα κορυφαίο υπουργείο, η εκπροσώπηση των Τρικάλων με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου στο ανώτατο αξίωμα του προέδρου της ΚΕΔΕ, αλλά και η παρουσία ενός γνήσιου νεοδημοκράτη και μαχητή, του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη, που μαζί με τους βουλευτές μας, τη ΔΕΕΠ, τα κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, συνιστούν μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία αποδεικνύει την αποτελεσματική συνεργασία κράτους και αυτοδιοίκησης, αλλά και που εμπιστεύεται νέους ανθρώπους.Αυτό ακριβώς αποτελεί για εμένα ύψιστη προτεραιότητα και ευθύνη. Όπως ο πρόεδρός μας και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και τα μέλη της πολιτικής επιτροπής, πολλά από τα οποία κατάγονται από το νομό Τρικάλων, με τίμησαν, έτσι θεωρώ και δική μου υποχρέωση μου, η ανανέωση να μην περιοριστεί μόνο σε ένα πρόσωπο, αλλά να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Ανανέωση, όχι μόνο στην ηλικία, αλλά στην πράξη, τη νοοτροπία και σε κάθε λογική που διέπει την πολιτική και την καθημερινότητα. Βασική προτεραιότητά μας είναι οι άνθρωποι της γενιάς μας, αλλά και μικρότεροι ακόμα από εμάς, που έφυγαν για το εξωτερικό και θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, να μπορούν να το κάνουν».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σήμερα και όπως και σε κάθε επίσκεψή μας, ο σκοπός είναι διπλός: Αφενός να προβάλουμε το κυβερνητικό έργο και αφετέρου να καταγράψουμε τις ανάγκες και του τόπου. Οι φόροι μειώνονται για πρώτη φορά μετά από χρόνια, οι επενδύσεις και τα μεγάλα έργα υποδομής παίρνουν σάρκα και οστά, εμβληματικά νομοσχέδια οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής όπως το ασφαλιστικό, το εργασιακό, οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα νομοθετούνται αδιάκοπα.Παράλληλα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους έγινε πραγματικότητα, ενώ χρόνιες εκκρεμότητες κλείνουν, όπως το γεγονός ότι για πρώτη φορά προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί μετά από πολλά χρόνια, κάτι που το διαπιστώσαμε και στην επίσκεψη μας με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Η Ελλάδα αλλάζει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι, αλλά και όλους τους πολίτες ενωμένους στη πιο δύσκολη συγκυρία: Ενωμένους απέναντι σε μια πανδημία, μια κρίση που όμοια της δεν έχει υπάρξει εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά και σε μια παγκόσμια πληθωριστική κρίση. Το πρόβλημα της πληθωριστικής κρίσης αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με σοβαρότητα, καθώς αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι για το σύνολο των πολιτών, χωρίς καμία διάθεση λαϊκισμού και μαξιμαλιστικών λογικών».

Ακόμη, επισήμανε: «Θα ήθελα, όμως να δώσω ιδιαίτερη έμφαση στο έργο που έχει συντελεστεί στο νομό Τρικάλων: Ο Ε65, μια προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού που προχωράει και δεν είναι πλέον μακέτα, το υδροηλεκτρικό έργο στη Μεσοχώρα που για εμένα είναι ίσως το εμβληματικότερο έργο του νομού αυτού, η υπογειοποίηση του δικτύου άρδευσης 250 χιλιομέτρων που θα βοηθήσει τους αγρότες, στους οποίους θέλω να στείλω και ένα μήνυμα, έχοντας δημιουργήσει ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ μια ολόκληρη καμπάνια για αυτούς, ότι είμαστε δίπλα τους. Βέβαια ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το κέντρο διημέρευσης και απασχόλησης για τα παιδιά με αναπηρίες, το οποίο αποτελεί ως κοινωνικό θέμα προτεραιότητα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.Η αλήθεια είναι ότι αυτή η επίσκεψη είχε και τον χαρακτήρα της καταγραφής των ζητημάτων και προβλημάτων, γιατί λάθη δεν κάνουν αυτοί που δεν κάνουν τίποτα και εμείς δεν εθελοτυφλούμε. Προφανώς και υπάρχουν θέματα, τα οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα λυθούν, όπως λύθηκαν αυτά που προανέφερα με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων, των βουλευτών, της κυβέρνησης και της κοινωνίας των πολιτών. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ξεκάθαρο ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο πραγματικά προοδευτικό και λαϊκό κόμμα, είναι δίπλα στα μέλη της, αλλά και σε όλους τους πολίτες για τα μικρά και καθημερινά αλλά και τα μεγάλα, για να παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στις επόμενες γενιές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA