Μενού
  • Α-
  • Α+

Αύριο, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, στις 11.30, θα ανακοινωθούν οι πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι σχετικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

«Η πολιτεία ανταποκρίνεται στη λαϊκή απαίτηση να μπει τέλος σε αυτές τις καταστάσεις» ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε πως οι σύνδεσμοι χούλιγκαν κλείνουν και ότι οι λέσχες φιλάθλων θα λειτουργούν υπό προϋποθέσεις. Παράλληλα, αυστηροποιούνται οι ποινές για όσους μετέχουν σε οπαδική βία και χουλιγκανικές δράσεις. «Θα προβλέπονται ποινές στέρησης ελευθερίας και δε θα υπάρχει η δυνατότητα αναστολής. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ΠΑΕ θα πρέπει να βάλουν «πλάτη» στην προσπάθεια αυτή υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να καταλάβουν ότι οι χούλιγκαν δεν είναι η δύναμή τους. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ποινών και στις ΠΑΕ, ωστόσο απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA