ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23/02/2022 18:07

Θάνου για ηχητικό Βγενόπουλου: Συκοφαντίες, ερευνήθηκαν και μπήκαν στο αρχείο το 2016

Ταυτόχρονα η κυρία Θάνου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στραφεί δικαστικά κατά του δημοσιεύματος, υπογραμμίζοντας ότι ανακυκλώνονται άθλιες συκοφαντίες που διερευνήθηκαν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μπήκαν στο αρχείο το 2016

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Θάνου για ηχητικό Βγενόπουλου: Συκοφαντίες, ερευνήθηκαν και μπήκαν στο αρχείο το 2016
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Για άθλια και κατασκευασμένη συκοφαντία μιλά η πρώην πρωθυπουργός και επίτιμη πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου με αφορμή το ηχητικό Βγενόπουλου. Παράλληλα η Βασιλική Θάνου τονίζει «κάποιοι θυμήθηκαν να αναμασήσουν την κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρέα Βγενόπουλο» και αποδίδει αυτή την εξέλιξη σε αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα σοβαρά προβλήματα αφήνοντας αιχμές για κυβερνητική απόπειρα να συμψηφιστεί επικοινωνιακά η ποινική δίωξη σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και των Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου.

Ταυτόχρονα η κυρία Θάνου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στραφεί δικαστικά κατά του δημοσιεύματος, υπογραμμίζοντας ότι ανακυκλώνονται άθλιες συκοφαντίες που διερευνήθηκαν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μπήκαν στο αρχείο το 2016.

Διαβάστε ακόμη: Νέα Δημοκρατία σε ΣΥΡΙΖΑ για ηχητικό Βγενόπουλου: Ο Τσίπρας καλύπτει Θάνου και Παπαγγελόπουλο

Αναλυτικά η δήλωση της Βασιλικής Θάνου έχει ως εξής:

«Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα που γεννάται σε όλους, για ποιο λόγο τώρα και μετά πάροδο έξη (6) χρόνων), κάποιοι θυμήθηκαν να «αναμασήσουν» την κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο, είναι η εξής:

»Σε περίοδο που ο κόσμος αγωνιά για το πώς θα πληρώσει το ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά, κάποιοι, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα, εμπλέκοντας το όνομά μου σε υπόθεση διαφθοράς.

»Και ταυτόχρονα να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα Ευρωπαϊκά Όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα, εξ αιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος των Εισαγγελέων και των δημοσιογράφων, που ερευνούσαν τη διαφθορά στην υπόθεση Novartis και στη Λίστα Λαγκάρτ.

»Προφανώς, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς υπηρεσίας μου στη Δικαιοσύνη, ήμουν από εκείνους που δεν δέχθηκαν ποτέ να συγκαλύψουν τη διαφθορά.

»Επιφυλάσσομαι για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου, εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος μου, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ NOVARTIS
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ