Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν. Ο κ. Μπλίνκεν μετέφερε τα συλλυπητήρια για το θάνατο των Ελλήνων ομογενών. Ο κ. Δένδιας τον ευχαρίστησε για τη δήλωσή του για την ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου, σύμφωνα με ανάρτηση του Έλληνα ΥΠΕΞ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Βάσει ανακοίνωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο υπουργοί καταδίκασαν την προμελετημένη, απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ο υπουργός ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη σταθερή υποστήριξή της στην Ουκρανία και στις προσπάθειες που καταβάλουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. για να λογοδοτήσει η Ρωσία για τις ενέργειές της. Ο υπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας καταδίκασαν επίσης τις επιθέσεις της Ρωσίας σε πολιτικούς στόχους και ο υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους Έλληνες που σκοτώθηκαν στη βάναυση επίθεση της Ρωσίας στη Μαριούπολη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA