Μενού
  • Α-
  • Α+

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών από ανακοπή καρδιάς η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, μετά από πολύμηνη μάχη με προβλήματα υγείας. Διετέλεσε υπουργός Παιδείας, Υγείας και πρώην ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Ο πρώην σύζυγός της Παναγιώτης Κουτσίκος την αποχαιρέτησε λέγοντας πως θα τη θυμάται «περήφανη, όμορφη και χαμογελαστή». Μαριέττα Γιαννάκου για Γιάννης Κουτσίκος ήταν παντρεμένοι περίπου 20 χρόνια και «είχαμε χάσει τρία παιδιά» και «μας χάρισε ο Θεός μία κόρη». 

«Εμείς με τη Μαριέττα είχαμε μία πολύ καλή σχέση. Το παιδί δεν θα δει σήμερα μια καινούρια παρουσία του μπαμπά της που τον είχε στερηθεί» είπε στο STAR. Όσο για το πώς κατάφεραν να παραμείνουν τόσα χρόνια παντρεμένοι είπε πως υπήρχε υπομονή και κατανόηση. «Αυτό που έχω να πω είναι ότι όλη της η ζωή, ήταν ζωή προσφοράς και αγάπης στους συγγενείς της, τους ανθρώπους της, σε εμένα, σε όλο τον κόσμο» είπε ο κ. Κουτσίκος. 

Διαβάστε ακόμη: Μαριέττα Γιαννάκου - Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η απουσία της θα είναι ηχηρή και οδυνηρή

Ποια ήταν η Μαριέττα Γιαννάκου

Η Μαριέττα Γιαννάκου γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1951, στο Γεράκι Λακωνίας, από μία οικογένεια, όπου ο πατέρας της διηύθυνε το τοπικό γραφείο του ΟΤΕ και του ταχυδρομείου, ενώ η μητέρα της ήταν εκπαιδευτικός. Επίσης είχε μια αδερφή η οποία είναι τέσσερα χρόνια μικρότερη. Στην ηλικία των 11 έχασε τον πατέρα της, ο οποίος ήταν τότε 45 χρονών, γεγονός που σύμφωνα με δηλώσεις της «της στοίχισε πολύ» και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία της, αφού «την ανάγκασε να αισθανθεί μεγαλύτερη την ευθύνη από τόσο μικρή ηλικία». Τελειώνοντας το σχολείο, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αν και ο πατέρας της την προόριζε για διπλωμάτη. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην ιατρική, ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική ενώ συνεχίζει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, στο Βέλγιο.Παντρεύτηκε με τον Παναγιώτη Κούτσικο το 1983, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη. Το 1997 πήρε διαζύγιο

Η ζωή της Μαριέττας Γιαννάκου άλλαξε στις 6 Φεβρουαρίου 2008, όταν υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού μετά από κάταγμα που υπέστη. Ο σακχαρώδης διαβήτης από τον οποίο έπασχε εμπόδιζε το τραύμα να επουλωθεί και προκάλεσε μόλυνση, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας της να επιδεινωθεί ραγδαία. Αυτό ανάγκασε τους γιατρούς του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» να συνεδριάσουν εκτάκτως και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επέμβαση ακρωτηριασμού προκειμένου να σώσουν τη ζωή της.Στις 28 Μαΐου 2016, η Μαριέττα Γιαννάκου υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Με συντριβή αποχαιρετώ τη Μαριέττα Γιαννάκου»

Φόρο τιμής στη Μαριέττα Γιαννάκουπου απεβίωσε σήμερα, Κυριακή, μετά από πολύμηνη μάχη με προβλήματα υγείας αποτίνει με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με συντριβή αποχαιρετώ τη Μαριέττα μας. Μια σπουδαία γυναίκα, μια καλή φίλη και μια ακατάβλητη μαχήτρια. Που δεν λύγισε ποτέ, λέγοντας πως οι δυσκολίες την χαλυβδώνουν. Κι όμως, έχασε την πιο κρίσιμη, τη μοναδική μάχη απ’ τις πολλές που έδωσε για την υγεία της. Δεν είναι εύκολο να δεχθούμε ότι αυτή η προσωπικότητα, με το ήρεμο πάθος της για ζωή και δημόσια προσφορά, δεν είναι πια κοντά μας». 

    Μαριέττα Γιαννάκου: Το «αντίο» από τον Ανδρέα Λοβέρδο

    «Μαριέττα, ταλαιπωρήθηκες πολύ και τελικά έφυγες. Σε αποχαιρετώ με αγάπη ως συνάδελφος και φίλος. Γιατί τελικά γίναμε φίλοι παρά τα όσα «τράβηξες» από μένα όταν ήσουν υπουργός Παιδείας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της Μαριέττας Γιαννάκου», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

    Μαριέττα Γιαννάκου: Το «αντίο» από τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια

    Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο Twitter, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον χαμό της συναδέλφου του, την οποία χαρακτήρισε «ασυμβίβαστη, γενναία και περήφανη σε κάθε βήμα» της. Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια: «Έζησα μαζί σου Μαριέττα μου ως Υπουργός Υγείας τις δύσκολες δοκιμασίες σου τα τελευταία χρόνια. Ασυμβίβαστη, γενναία και περήφανη σε κάθε βήμα, σε κάθε δυσκολία. Τίμησες τη ΝΔ, τίμησες τη χώρα. Σε αποχαιρετώ με συγκίνηση, με σεβασμό! #μαριεττα».

    The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
    Google News

    Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    BEST OF LIQUID MEDIA