Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως σας είχα έγκαιρα ενημερώσει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ βρέθηκε χθες στην Αθήνα και είχε ιδιωτική συνάντηση και δείπνο με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως αντιλαμβάνεστε στο μενού βρέθηκε σχεδόν αποκλειστικά η κρίση στην Ουκρανία με τον κύριο Βέμπερ να κομίζει την άποψη πως ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πόλεμος της Ευρώπης, αφού η επίθεση του Πούτιν είναι επίθεση στις φιλελεύθερες δημοκρατίες της γηραιάς ηπείρου. Ο Γερμανός πολιτικός είδε και τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο όπως και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Και οι δυο του εξήγησαν τα εναλλακτικά σχέδια που έχει ετοιμάσει η ελληνική κυβέρνηση με φόντο την ουκρανική κρίση και βέβαια τα σενάρια που εξετάζονται για την εκρηκτική άνοδο των τιμών της ενέργειας. Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως ο Βέμπερ δεν είπε πολλά, ούτε εξήγησε ακριβώς τη θεαματική μεταστροφή της Γερμανίας κατά της Μόσχας, που είναι αλήθεια πως εξέπληξε θετικά τις χώρες του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης. Τελικά ίσως η Γερμανία μοιάζει με την περίφημη ρήση για τα υπερωκεάνια: δύσκολα στρίβουν, αλλά όταν το κάνουν στρέφονται στη σωστή κατεύθυνση.

ΠΑΣΟΚ-τοκ!

Έγκαιρα σας είχα ενημερώσει για τις νέες προσθήκες στο Κίνημα Αλλαγής, τόσο για αυτή του Σωτήρη Σέρμπου, που ανέλαβε χθες κι επισήμως τα καθήκοντα του ως Σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όσο και για αυτή της Στεφανίας Μουρελάτου στη θέση της διευθύντριας Επικοινωνίας. Η γενιά των σαραντάρηδων αναλαμβάνει πλέον το ΠΑΣΟΚ κι αυτό είναι καλό σημάδι λέω εγώ, για την ηλικιακή ανανέωση των ψηφοφόρων του. Φαντάζομαι θα σας αρέσει κι αυτό που θα σας αποκαλύψω: Το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη από χθες στο Tik-Tok, την εφαρμογή που αρκετοί που γνωρίζουν καλύτερα από εμένα τα σόσιαλ μίντια παρουσιάζουν ήδη ως αυτή που επικοινωνεί καλύτερα με τη νέα γενιά. Ήδη ανέβηκε χθες το πρώτο βιντεάκι με τους εκπροσώπους της επικοινωνίας να καλούν για προσφορές φαρμακευτικού υλικού και δράσεις για την Ουκρανία. Με αυτά που βλέπω, φοβάμαι πως κι εγώ σιγά-σιγά θα ανοίξω λογαριασμό στην εφαρμογή που καταναλώνουν με μεγαλύτερη ευχαρίστηση οι τινέϊτζερς!

Ο Μπλίνκεν στην Ευρώπη

Στις Βρυξέλλες αύριο θα ταξιδέψουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ για δυο σημαντικές συναντήσεις: το πρωί συνεδριάζουν σε έκτακτη Σύνοδο οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Σημειώνω πως στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα παραστούν οι υπουργοί Εξωτερικών της Σουηδίας και της Φινλανδίας, Anne Linde και Pekka Haavisto αντιστοίχως, που μετά τις ευθείες απειλές που εκτόξευσε εναντίον τους η Ρωσία – εάν διανοηθούν να μπουν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία – η παρουσία τους αποκτά ιδιαίτερα συμβολική σημασία.

Η πιο σημαντική παρουσία είναι πάντως αυτή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν που θα ανταλλάξει απόψεις και με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ένωσης. Φαντάζομαι ότι θα κρέμονται από τα χείλη του, εάν σκεφτείτε ότι οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει για την ρωσική εισβολή. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA