Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Κυριακής 13 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατέφθασε στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Στις 13:00 (14.00 ώρα Τουρκίας) θα παρακαθίσει στο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία και στις 16:15 θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Εκκληση Βαρθολομαίου για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Παρακολουθούμε το δράμα του ουκρανικού λαού και θαυμάζουμε την σθεναρή αντίστασή του στον εισβολέα. Απευθύνουμε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός. Η βία και ο πόλεμος δημιουργούν περιπλοκότερα προβλήματα. Πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος. Ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει ρητώς τη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις και δεσμεύει όλα τα μέλη του οργανισμού να ρυθμίζουν τις διαφορές τους με ειρηνικά μέσα», είπε χαρακτηριστικά ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA