Μενού
  • Α-
  • Α+

Κόντρα στην επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και τη βεβαιότητα της Κουμουνδούρου ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι ο νικητής, κινήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, που όχι μόνο εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πρώτο κόμμα αλλά χαρακτήρισε και τυχοδιωκτισμό τις εκλογές τώρα, επειδή, όπως σημείωσε, η χώρα θα έμενε ακυβέρνητη για δύο μήνες.

«Θεωρώ ότι υπάρχει ένα φλερτ με αυτή την ιδέα. Σε περιόδους κρίσης, όπως γνωρίζουμε, ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από την εκάστοτε κυβέρνηση και τον εκάστοτε επικεφαλής της κυβέρνησης. Από την άλλη θεωρώ ότι με όλο το περιβάλλον, τους εκλογικούς νόμους και τα λοιπά, θα ήταν αυτή τη στιγμή πολύ μεγάλος τυχοδιωκτισμός να έμενε η χώρα δύο μήνες ακυβέρνητη μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση. Γιατί σίγουρα με τις πρώτες εκλογές δεν θα σχηματίζεται κυβέρνηση», ανέφερε αρχικά ο κ. Κούκλογλου ερωτηθείς στην εκπομπή Αταίριαστοι του ΣΚΑΪ αν βλέπει σύντομα εκλογές. «Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή προκύπτει από τα σημερινά δεδομένα», πρόσθεσε επίσης ερωτηθείς σχετικά με τη δυνατότητα προοδευτικής διακυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμηΚυριάκος Μητσοτάκης: Νοσεί με κορονοϊό και ενημερώνει τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς για το δείπνο με τον Ερντογάν

Κι αφού αποδόμησε το αφήγημα του κόμματός του περί προοδευτικής διακυβέρνησης, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, όταν στην ερώτηση αν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, αφού το σκέφτηκε κάποια δευτερόλεπτα, απάντησε αρνητικά. Σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, ο κ. Κούλογλου απάντησε: «Όπως είναι τα σημερινά δεδομένα, δεν πιστεύω ότι μπορεί να είναι πρώτο κόμμα. Αλλά μπορεί να υπάρξει μια ραγδαία φθορά της κυβέρνησης με την ακρίβεια [...]. Αλλά αυτή τη στιγμή με βάση τις δημοσκοπήσεις, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

«Όπως είναι τα σημερινά δεδομένα δεν πιστεύω ότι μπορεί να είναι το πρώτο κόμμα. Αλλά υπάρχει μια φθορά ραγδαία της ακρίβειας κυρίως κι όσων τη συνοδεύουν. Αλλά αυτή τη στιγμή με βάση τις δημοσκοπήσεις δεν προκύπτει κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συνέντευξη του Στέλιου Κούλογλου αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις στην Κουμουνδούρου καθώς είναι σαφής η διαφοροποίηση από την κεντρική γραμμή. Υπενθυμίζεται, πως ο ίδιος είχε προκαλέσει αντιδράσεις και τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν είχε μιλήσει για ισοπαλία Τσίπρα - Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA