Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τον Βασίλη Δημάκη εξαπολύει η ΝΔ. Το κυβερνών κόμμα τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε φλογερό υπερασπιστή του καταδικασμένου Δημάκη και προσθέτει ότι τον έχει πάρει υπό την προστασία του. Η Νέα Δημοκρατία συμπληρώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στο σωφρονιστικό σύστημα τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο μετά την υπεράσπιση και του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωσή του σπεύδει ξανά να αναδειχθεί, σε φλογερό υπερασπιστή του καταδικασμένου για βαρύτατα εγκλήματα Βασίλη Δημάκη, ο οποίος αναζητείται από τις αρχές. Το ίδιο έκανε όλα αυτά τα χρόνια που είχε πάρει υπό την προστασία του τον καταδικασθέντα σε ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, πλαστογραφία και παράνομη οπλοφορία. Το κάνει με κραυγαλέο τρόπο και τώρα που ο κατάδικος, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων για εκπαιδευτική άδεια, αναζητείται.

Μιλώντας στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για «κόλαφο για την κυβέρνηση και το σωφρονιστικό σύστημα» δεν σπεύδει μόνο να δώσει με τον πιο προκλητικό τρόπο, άλλοθι στον κατάδικο, αλλά ζητάει και τα ρέστα από την πολιτεία Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις αλλαγές για ένα σωφρονιστικό σύστημα που θα επιτελεί τους σκοπούς της έννομης τάξης και την σωφρονιστική αποστολή του, με σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ που πριν από κάποιους μήνες είχε κάνει σημαία και οργάνωσε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα προς υπεράσπιση των εκβιαστικών αιτημάτων του Κουφοντίνα, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν.

Αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ για την εξαφάνιση του κρατούμενου φοιτητή, Βασίλη Δημάκη, άφησε και η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, με ανάρτησή της στο Twitter. Η Σοφία Νικολάου έγραψε χαρακτηριστικά: «Δεν περίμενα κάτι άλλο από τους "δικαιωματιστές" του ΣΥΡΙΖΑ. Λούφαξαν τώρα που ο Δημάκης απέδρασε».

Συνέχισε την ανάρτησή της θυμίζοντας την κριτική που της είχε ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν του είχε δώσει άδεια. «Θυμάμαι με πόση αθλιότητα μου είχαν επιτεθεί, επειδή δεν επέτρεψα σε καταδικασμένο για ληστείες να εκμεταλλεύεται προσχηματικά την εκπαίδευσή του. Ουαί υμίν, υποκριτές και… Συριζαίοι».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ελπίζουμε ο Βασίλης Δημάκης να είναι καλά. Να μην κινδυνεύει η ζωή και η υγεία του. Αν εκούσια επέλεξε να απενεργοποιήσει το «βραχιολάκι» εκφράζουμε βαθύ προβληματισμό για αυτήν την απόφαση του.Όχι γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα έπρεπε να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο και να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και αδιέξοδο τις προσπάθειες άλλων κρατουμένων να σπουδάσουν ή να ζήσουν σποραδικά, μικρά διαλείμματα ελευθερίας. Αλλά γιατί το «σωφρονιστικό» μας σύστημα θα ερμηνεύσει με αυτόν τον βαθιά συντηρητικό και διεστραμμένο τρόπο μια τέτοια εξέλιξη. Θα αδικήσει, θα περιορίσει, θα βασανίσει ακόμα περισσότερο.

Ταυτόχρονα όμως θέλουμε να δηλώσουμε με σαφήνεια. Αν ο Βασίλης Δημάκης δεν επιστρέψει στην φυλακή, αυτό δεν θα είναι κόλαφος για όσους στο παρελθόν με θέρμη υποστήριξαν – και πολύ καλά έκαναν – τον αγώνα του, ούτε τροχοπέδη στα ελάχιστα, ανακουφιστικά για τους κρατούμενους και τις κρατούμενες μέτρα. Θα είναι κόλαφος για τους βασανιστές του. Για όλους αυτούς, που όπως κατ’ εξοχήν η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση κάνει, στηρίζουν και διαιωνίζουν ένα «σωφρονιστικό» σύστημα που εκδικείται, εξευτελίζει, εμποδίζει κάθε προοπτική ελεύθερης ζωής και ομαλής επιστροφής στην κοινωνία στον κάθε Δημάκη, στον κάθε κρατούμενο/η. Το ποιος τελικά ευθύνεται αποδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο οι πρόσφατες εκτιμήσεις και εκθέσεις διεθνών οργανώσεων, επιστημόνων και έγκυρων δημοσιογραφικών οργανισμών για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA