Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολλές πιθανότητες κερδίζει τις τελευταίες ώρες το ενδεχόμενο μιας παρέμβασης του πρωθυπουργού αύριο στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο μειωμένο ΕΝΦΙΑ, στο οποίο θα κατατεθούν εκτός απροόπτου και τα νέα μέτρα στήριξης έναντι των ανατιμήσεων στην ενέργεια και τα καύσιμα. Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, δίνει έμφαση στην οικονομική ατζέντα και γνωρίζοντας ότι το ράλι των τιμών στην ενέργεια και το ράφι, αποτελούν τον νούμερο ένα πονοκέφαλο νοικοκυριών και επιχειρήσεων, θα αδράξει ως φαίνεται την ευκαιρία να τους διαβεβαιώσει εκ νέου πως η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό τους καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης και θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο στήριξης με ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις που δεν θα ρίξουν τη χώρα στα βράχια. 

Αφετέρου η παρέμβαση αυτή θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδομήσει «μύθους» της αντιπολίτευσης όπως χαρακτηρίζονται από το Μέγαρο Μαξίμου και να διαψεύσει κατηγορηματικά τα πυρά περί επιδότησης της αισχροκέρδειας. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορέσει να βάλει φρένο στην εκλογολογία και τα σενάρια περί αλλαγής του εκλογικού νόμου που έχουν φουντώσει ξανά το τελευταίο διάστημα. Κατά πληροφορίες άλλωστε έκλεισε αυτή τη συζήτηση και στον χθεσινό πρωινό καφέ στοεγαρο Μάξιμου. 

Προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για τη μάχη των Βρυξελλών, ώστε σε συνεννόηση και με τους άλλους ηγέτες του Νότου αλλά και πρωθυπουργούς άλλων χωρών, να αυξήσουν την πίεση για άμεση ευρωπαϊκή απάντηση στο ζήτημα του ενεργειακού κόστους, εν μέσω της αίσθησης ότι η Κομισιόν θα παραπέμψει για αποφάσεις στη Σύνοδο του Μαΐου, που το πρόβλημα θα έχει διογκωθεί. Σε αυτό το πλαίσιο ο ίδιος επιμένει στην πρόταση του για πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου και την αλλαγή μοντέλου τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου αλληλεγγύης για τη στήριξη των Ευρωπαίων πολιτών και επιχειρήσεων. 

Στις 3 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα έχει προπαρασκευαστική τηλεδιάσκεψη με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες υπό τον Προέδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ ενόψει της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA