ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23/03/2022 08:22

Μανώλης Ανδρουλάκης: Η Μαριούπολη δεν υπάρχει πια

Στην ανάρτησή του ο Ελληνας πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης, αναφέρει τα εξής: «Όταν είδα τα κτήρια της Μαριούπολης να φλέγονται και να καταρρέουν, είπα ότι θα τα ξαναχτίσουν στο μέλλον»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μανώλης Ανδρουλάκης: Η Μαριούπολη δεν υπάρχει πια
Ο Μανώλης Ανδρουλάκης (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η Μαριούπολη δεν υπάρχει πια. Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του, ο Ελληνας πρόξενος στην ουκρανική πόλη, που έφτασε στην Ελλάδα έπειτα από μία δραματική επιχείρηση διάσωσης. Στην ανάρτησή του ο Ελληνας πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης, αναφέρει τα εξής: «Όταν είδα τα κτήρια της Μαριούπολης να φλέγονται και να καταρρέουν, είπα ότι θα τα ξαναχτίσουν στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι θα γίνει με τα ρωσικά όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων - Ποια πρέπει να αντικατασταθούν με δυτικά

Όταν είδα τα βυθισμένα πλοία στο λιμάνι, σκέφτηκα ότι θα ανελκύσουν κάποια στιγμή, και νέα θα μπορούν να πλέουν στην Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα. Όταν όμως είδα χθες το θηριώδες και "ασχημούλικο" βιομηχανικό εργοστάσιο Azovstal να διαλύεται, κάτι άλλο με έπιασε. Το εργοστάσιο αυτό, όπως και το λιμάνι, ήταν η ζωή της πόλης. Ήταν τόπος εργασίας περίπου 40.000 εργαζομένων -από την εργατική τάξη θα έλεγαν κάποιοι- και λειτουργεί ανελλιπώς από τη δεκαετία του '30. Πριν λίγα χρόνια είχαν ανακοινωθεί επενδύσεις 6 δισ. για επεκτάσεις και περιβαλλοντικές βελτιώσεις. Όπως και σε όλη τη Μαριούπολη, τη νέα πρωτεύουσα του Oblast (νομού), τα χρήματα που έπεσαν ήταν πάρα πολλά.»

Πλέον είναι βέβαιο, Mariupol is no more. Ελπίζω έστω να έχει διασωθεί το αυθεντικό διάταγμα της Αικατερίνης, στα ρωσικά και τα ελληνικά, που βρισκόταν στο μουσείο της πόλης, και με το οποίο οριζόταν η μετεγκατάσταση των Ελλήνων της Κριμαίας στην περιοχή. Έστω για να μας θυμίζει ότι κάποτε εκεί ήταν μία πόλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ