Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα... μπέρδεμα που υπήρξε το μεσημέρι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις διατάξεις για τον ΕΝΦΙΑ, όπου ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας είπε πως θα το υπερψηφίσει, αλλά η Εφη Αχτσιόγλου τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσει «παρών», έφερε τη Νέα Δημοκρατία να καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου!

 

Λίγο αργότερα, δήλωση για το θέμα της... ασυνεννοησίας στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου: «Πριν από λίγες ώρες, από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας είπε στον Πρωθυπουργό ότι θα ψηφίσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αφού όπως είπε ''και το τελευταίο ευρώ που θα έρθει και θα ελαφρύνει κάθε πολίτη εμείς θα το ψηφίζουμε''. Λίγες ώρες αργότερα αναίρεσε τη δήλωσή του. Ανέθεσε στην κ. Αχτσιόγλου να εμφανιστεί στη Βουλή και να μεταφέρει εξ ονόματος του κ. Τσίπρα ότι δεν θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Λίγα λεπτά αργότερα η καταψήφιση έγινε ''παρών''. Ο γνωστός κ. Τσίπρας. Άλλα λέει, άλλα κάνει. Συνεπής στην ασυνέπειά του και σε μεγάλη απόσταση από τη σοβαρότητα και την ευθύνη που η κοινωνία χρειάζεται».

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας: Ανεπαρκέστατες οι επιδοτήσεις - Πάρτε πίσω τα κλεμμένα κέρδη των εταιρειών ενέργειας

 

Συγκεκριμένα, η ακριβής φράση του κ. Τσίπρα που προκάλεσε την «ένσταση» της Νέας Δημοκρατίας ήταν: «Και μας μιλάτε για τον ΕΝΦΙΑ. Και μου κάνετε και κόλπα εδώ, αν θα τον ψηφίσω. Ωραία μαγκιά αυτή, αν θα τον ψηφίσω. Προφανώς. Και το τελευταίο ευρώ που θα ελαφρύνει τον Έλληνα πολίτη εμείς θα το ψηφίσουμε. Το θέμα είναι ποια είναι η πολιτική σας». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA