Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην Ντόχα βρίσκεται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Doha Forum 2022 που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο. Στο εν λόγω forum, ο Νότης Μηταράκης είναι ο μόνος Ελληνας υπουργός και θα συμμετάσχει ως ομιλητής, ενώ επίσης το «παρών» θα δώσουν μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και Χουλουσί Ακάρ, αντίστοιχα, αλλά και ο Υπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο κ. Μηταράκης αναμένεται να τοποθετηθεί στο πάνελ με θέμα «The Global Displacement: Beyond Humanitarianism’», που αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς σε αυτό θα συμμετάσχει και ο Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο κ. Γκράντι είχε «λογομαχήσει» με την ελληνική πλευρά κατηγορώντας ευθέως την χώρα μας για το θέμα των λεγόμενων επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο, ενώ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είχε από την πλευρά του απορρίψει τις κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμη: Το Ντόχα Φόρουμ, η ενέργεια και η παρουσία του Νότη Μηταράκη στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Μάλιστα τότε σε σχετική δήλωσή του ο Νότης Μηταράκης δήλωνε πως τον είχε εκπλήξει η τοποθέτηση του κ. Γκράντι σημειώνοντας πως «η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πλήρη συμμόρφωση με το Διεθνές Δίκαιο και με πλήρη σεβασμό του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων». Είχε δε κάνει και μία… προφητική αναφορά λέγοντας πως «θα χαιρόμασταν να συζητήσουμε τα θέματα που έθεσε ο Ύπατος Αρμοστής και να μιλήσουμε μαζί του για τον εποικοδομητικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η διεθνής κοινότητα στην προστασία της ζωής των προσφύγων».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA