ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/03/2022 11:02

Πιστοποιητικό εμβολιασμού - Θάνος Πλεύρης: Δεν καταργείται, εξετάζεται ελεύθερη πρόσβαση σε ανοιχτούς χώρους

Aυτό που μελετάται να γίνει είναι για το διάστημα από Απρίλιο έως καλοκαίρι να αρθούν οι περιορισμοί που υπάρχουν για την πρόσβαση σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους όσων δεν έχουν εμβολιαστεί

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πιστοποιητικό εμβολιασμού - Θάνος Πλεύρης: Δεν καταργείται, εξετάζεται ελεύθερη πρόσβαση σε ανοιχτούς χώρους
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Διευκρινίσεις για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό και τα self test έδωσε ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως το πιστοποιητικό δεν θα καταργηθεί, αλλά αυτό που μελετάται να γίνει είναι για το διάστημα από τον Απρίλιο έως και το καλοκαίρι να αρθούν οι περιορισμοί που υπάρχουν για την πρόσβαση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Επανέλαβε, δε, ότι για τους άνω των 60 ετών το πρόστιμο των 100 ευρώ αναστέλλεται από τις 15 Απριλίου έως τις 30 Αυγούστου προσθέτοντας ότι στη συνέχεια θα υπάρξει επανεξέταση βάσει της πορείας των επιδημιολογικών δεδομένων. Για την επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα, ο κ. Πλεύρης είπε στον ΑΝΤ1 ότι έχει δύο όψεις καθώς από τη μια τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά από την άλλη αυτό δεν αποτυπώνεται σε νοσηλείες, εντός και εκτός ΜΕΘ.

Video Loading...

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Τα σενάρια για την περαιτέρω άρση των μέτρων

Ο Θάνος Πλεύρης ρωτήθηκε και για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνουν εκτός ΕΣΥ έως και τις 31 Δεκεμβρίου συμπληρώνοντας ότι η τύχη της ομάδας αυτής θα επανεξεταστεί ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται η πανδημία. Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε, επίσης, ότι οι μαθητές θα υποχρεούνται στη διενέργεια μόνο ενός self test την εβδομάδα από την 1η Απριλίου και μετά. Για το θέμα της τέταρτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού είπε ότι αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στον Απρίλιο, αφού προηγηθούν οι εισηγήσεις των επιστημόνων.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΕΜΒΟΛΙΟ SELF TEST
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ