Μενού
  • Α-
  • Α+

Διευκρινίσεις για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό και τα self test έδωσε ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως το πιστοποιητικό δεν θα καταργηθεί, αλλά αυτό που μελετάται να γίνει είναι για το διάστημα από τον Απρίλιο έως και το καλοκαίρι να αρθούν οι περιορισμοί που υπάρχουν για την πρόσβαση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Επανέλαβε, δε, ότι για τους άνω των 60 ετών το πρόστιμο των 100 ευρώ αναστέλλεται από τις 15 Απριλίου έως τις 30 Αυγούστου προσθέτοντας ότι στη συνέχεια θα υπάρξει επανεξέταση βάσει της πορείας των επιδημιολογικών δεδομένων. Για την επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα, ο κ. Πλεύρης είπε στον ΑΝΤ1 ότι έχει δύο όψεις καθώς από τη μια τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά από την άλλη αυτό δεν αποτυπώνεται σε νοσηλείες, εντός και εκτός ΜΕΘ. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Τα σενάρια για την περαιτέρω άρση των μέτρων

Ο Θάνος Πλεύρης ρωτήθηκε και για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνουν εκτός ΕΣΥ έως και τις 31 Δεκεμβρίου συμπληρώνοντας ότι η τύχη της ομάδας αυτής θα επανεξεταστεί ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται η πανδημία. Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε, επίσης, ότι οι μαθητές θα υποχρεούνται στη διενέργεια μόνο ενός self test την εβδομάδα από την 1η Απριλίου και μετά. Για το θέμα της τέταρτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού είπε ότι αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στον Απρίλιο, αφού προηγηθούν οι εισηγήσεις των επιστημόνων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA