Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον μαθητή της Γ' Λυκείου, Σαϊντού Καμαρά. Ο πρωθυπουργός δήλωσε το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεση του μαθητή από την Γουϊνέα και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Διαβάστε ακόμη: Σαϊντού Καμαρά: Μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα - Το μήνυμα Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την προσδοκία του, η Απόφαση της Αρχής Προσφυγών να είναι τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του. Ο Σαϊντού Καμαρά ήταν ένα από τα χιλιάδες ανήλικα προσφυγόπουλα που έφτασε στην Ελλάδα. Κατάφερε να ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία για να πάρει την απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου, γεγονός που απειλεί να διαλύσει τα όσα κατάφερε περνώντας από τεράστιες δυσκολίες. Ο Σαϊντού είναι εγγεγραμμένος στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου και η απόφαση για απέλαση έφερε θύελλα αντιδράσεων σε όσους των γνώριζαν που πλέον προσπαθούν για να μείνει στην Ελλάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA