Μενού
  • Α-
  • Α+

Την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε tweet του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο οποίο ανέφερε ότι ο σεβασμός των εκλεγμένων μουφτήδων της μειονότητας «αποτελεί όρο της συνθήκης της Λωζάνης». Η Ελλάδα τονίζει πως δεν υπάρχει στη Συνθήκη σχετική πρόβλεψη για εκλογή μουφτήδων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου αφού συνεχάρη τον μουφτή Κομοτηνής, ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου στη μειονότητα της δυτικής Θράκης τόνισε: «Υπενθυμίζω στην Ελλάδα για άλλη μια φορά ότι ο σεβασμός προς τους εκλεγμένους μουφτήδες της μειονότητας αποτελεί όρο της συνθήκης της Λωζάνης».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει «πάντα πρόθυμο» να αποστείλει στην Άγκυρα το κείμενο της Συνθήκης «με τη θερμή παράκληση να υποδειχθεί στην Ελλάδα το άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας εκλέγονται». Κι αυτό επειδή όπως τονίζει «σχετική πρόβλεψη στη Συνθήκη της Λωζάνης δεν υπάρχει».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών: 

«Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι πάντα πρόθυμο να αποστείλει στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το κείμενο της Συνθήκης της Λωζάνης με τη θερμή παράκληση να υποδειχθεί στην Ελλάδα το άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας εκλέγονται. Ως γνωστόν, σχετική πρόβλεψη στη Συνθήκη της Λωζάνης δεν υπάρχει». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA