Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε συζήτηση στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την πρωτοβουλία «Growing Together», την οποία συνδιοργανώνουν η Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα Bpifrance, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ), στο Ζάππειο Μέγαρο, θα συμμετάσχει στις 10 σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα: Κυβερνητικός κωδικός «Βουλγαρία - ηλίανθος - αισχροκέρδεια» για την επισιτιστική επάρκεια

Η αναπτυξιακή πρωτοβουλία με τίτλο «Growing Together», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και κρίνεται εξαιρετικά σημαντική, καθώς αποτελεί μια συνάθροιση των κινητήριων επενδυτικών δυνάμεων της Ευρώπης. Στόχος της εκδήλωσης, στην οποία συμμετέχουν επιχειρηματίες, επενδυτικοί οργανισμοί, εθνικές αναπτυξιακές τράπεζες και Ευρωπαϊκά Ιδρύματα, είναι να αναδείξει την αποτελεσματικότητα του μοντέλου των εθνικών αναπτυξιακών τραπεζών ως μοχλό καινοτομίας, ανάπτυξης και ελκυστικότητας των οικοσυστημάτων τους. Δίνεται επίσης έμφαση στη συνεργασία τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ αναμένεται να υπογραφούν και σημαντικές συμφωνίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν καταστήσει την Ελλάδα σημαντικό ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις σε ένα ακροατήριο από κορυφαίους επιχειρηματίες, διαχειριστικές επενδυτικών κεφαλαίων και εθνικές αναπτυξιακές τράπεζες, όπου θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για την από κοινού ανάπτυξή τους στην Ευρώπη και για τις ενέργειες που απαιτούνται.

Προτάσεις, τάσεις, ευκαιρίες, προκλήσεις και λύσεις θα αναλυθούν σε τέσσερα παράλληλα θεματικά πάνελ με αντίστοιχες ενότητες, οι οποίες επικεντρώνονται στις πιο επίκαιρες προκλήσεις που απασχολούν αυτή τη στιγμή όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. ιδίως για τα ακανθώδη ζητήματα της ενεργειακής και επισιτιστικής επάρκειας.

Οι θεματικές ενότητες  διαρθρώνονται ως εξής:

  • Επενδύσεις στον Πολιτισμό και τη Δημιουργική Βιομηχανία
  • Πράσινη ενέργεια
  • Καινοτομία και επενδύσεις στον τομέα της Υγείας
  • Προκλήσεις του Αγροτικού κλάδου και δυνατότητες χρηματοδότησης που προκύπτουν.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA