ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/04/2022 11:18

Growing Together: Συμφωνία 3,3 δισ. ευρώ μεταξύ 5 ευρωπαϊκών αναπτυξιακών τραπεζών στο Ζάππειο

Υπεγράφη μεταξύ Γαλλίας, Ελλάδας, Φινλανδίας, Γερμανίας και Δανίας για επενδύσεις νέας τεχνολογίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Growing Together». Παρών στο Ζάππειο και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bpifrance, Nicolas Dufourcq

Growing Together: Συμφωνία 3,3 δισ. ευρώ μεταξύ 5 ευρωπαϊκών αναπτυξιακών τραπεζών στο Ζάππειο
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα Bpifrance επέλεξε την Ελλάδα για να ανακοινώσει, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ζάππειο, συμφωνία μεταξύ 5 ευρωπαϊκών αναπτυξιακών τραπεζών, Γαλλίας, Ελλάδας, Φινλανδίας, Γερμανίας και Δανίας. Πρόκειται για 3,3 δισ. ευρώ κοινών επενδύσεων σε αναπτυξιακά επενδυτικά κεφάλαια και αφορούν κυρίως επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες μεταξύ των πέντε χωρών. Η πρωτοβουλία «Growing Together» διασυνδέει για πρώτη φορά το επενδυτικό οικοσύστημα των επιχειρηματιών στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη: Μαξιμιλιανός: Τα «πηγαδάκια» στο προσυνέδριο της ΝΔ και το δημοψήφισμα για το νέο όνομα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bpifrance, Nicolas Dufourcq, και μετέβησαν μαζί πεζή στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μέρος στη συζήτηση. Την αναπτυξιακή πρωτοβουλία Growing Together συνδιοργανώνουν η Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα Bpifrance, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αποτελεί μια συνάθροιση των κινητήριων επενδυτικών δυνάμεων της Ευρώπης. Στόχος της εκδήλωσης, στην οποία συμμετέχουν επιχειρηματίες, επενδυτικοί οργανισμοί, εθνικές αναπτυξιακές τράπεζες και Ευρωπαϊκά Ιδρύματα, είναι να αναδείξει την αποτελεσματικότητα του μοντέλου των εθνικών αναπτυξιακών τραπεζών ως μοχλό καινοτομίας, ανάπτυξης και ελκυστικότητας των οικοσυστημάτων τους. Δίνεται επίσης έμφαση στη συνεργασία τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προτάσεις, τάσεις, ευκαιρίες, προκλήσεις και λύσεις αναλύονται σε τέσσερα παράλληλα θεματικά πάνελ με αντίστοιχες ενότητες, οι οποίες επικεντρώνονται στις πιο ακανθώδεις προκλήσεις που απασχολούν αυτή τη στιγμή όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι θεματικές ενότητες διαρθρώνονται ως εξής:

  • Επενδύσεις στον Πολιτισμό και τη Δημιουργική Βιομηχανία
  • Πράσινη ενέργεια
  • Καινοτομία και επενδύσεις στον τομέα της Υγείας
  • Προκλήσεις του Αγροτικού κλάδου και δυνατότητες χρηματοδότησης που προκύπτουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΖΑΠΠΕΙΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ