Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα Bpifrance επέλεξε την Ελλάδα για να ανακοινώσει, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ζάππειο, συμφωνία μεταξύ 5 ευρωπαϊκών αναπτυξιακών τραπεζών, Γαλλίας, Ελλάδας, Φινλανδίας, Γερμανίας και Δανίας. Πρόκειται για 3,3 δισ. ευρώ κοινών επενδύσεων σε αναπτυξιακά επενδυτικά κεφάλαια και αφορούν κυρίως επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες μεταξύ των πέντε χωρών. Η πρωτοβουλία «Growing Together» διασυνδέει για πρώτη φορά το επενδυτικό οικοσύστημα των επιχειρηματιών στην Ευρώπη. 

Διαβάστε ακόμηΜαξιμιλιανός: Τα «πηγαδάκια» στο προσυνέδριο της ΝΔ και το δημοψήφισμα για το νέο όνομα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bpifrance, Nicolas Dufourcq, και μετέβησαν μαζί πεζή στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μέρος στη συζήτηση. Την αναπτυξιακή πρωτοβουλία Growing Together συνδιοργανώνουν η Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα Bpifrance, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αποτελεί μια συνάθροιση των κινητήριων επενδυτικών δυνάμεων της Ευρώπης. Στόχος της εκδήλωσης, στην οποία συμμετέχουν επιχειρηματίες, επενδυτικοί οργανισμοί, εθνικές αναπτυξιακές τράπεζες και Ευρωπαϊκά Ιδρύματα, είναι να αναδείξει την αποτελεσματικότητα του μοντέλου των εθνικών αναπτυξιακών τραπεζών ως μοχλό καινοτομίας, ανάπτυξης και ελκυστικότητας των οικοσυστημάτων τους. Δίνεται επίσης έμφαση στη συνεργασία τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προτάσεις, τάσεις, ευκαιρίες, προκλήσεις και λύσεις αναλύονται σε τέσσερα παράλληλα θεματικά πάνελ με αντίστοιχες ενότητες, οι οποίες επικεντρώνονται στις πιο ακανθώδεις  προκλήσεις που απασχολούν αυτή τη στιγμή όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι θεματικές ενότητες διαρθρώνονται ως εξής:

  • Επενδύσεις στον Πολιτισμό και τη Δημιουργική Βιομηχανία
  • Πράσινη ενέργεια
  • Καινοτομία και επενδύσεις στον τομέα της Υγείας
  • Προκλήσεις του Αγροτικού κλάδου και δυνατότητες χρηματοδότησης που προκύπτουν.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA