Μενού
  • Α-
  • Α+

Μήνυμα μηδενικής ανοχής στην αισχροκέρδεια στην πράξη στέλνουν κυβέρνηση και Υπουργείο Ανάπτυξης, με στόχο να βάλουν φρένο σε διαθέσεις κερδοσκοπίας επιτηδείων στις πλάτες των πολιτών και όσων συναλλάσσονται μαζί τους εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας. Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωναν το χθεσινό ρεπορτάζ του Reader για την πρόθεση να «κρεμαστούν στα μανταλάκια» όσοι πιάνονται στη «φάκα» των ελέγχων για αισχροκέρδεια.

Διαβάστε ακόμη: Πότε θα καταβληθεί το έκτακτο επίδομα Πάσχα των 200 ευρώ - Οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το Υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται να καταθέσει άμεσα στη Βουλή ρύθμιση η οποία θα προβλέπει τη δημοσιοποίηση των επωνυμιών των επιχειρήσεων που εντοπίζονται για αισχροκέρδεια και μάλιστα από την επιβολή του πρώτου προστίμου κι όχι μετά τη δεύτερη παράβαση για το ίδιο ζήτημα. Η ρύθμιση μάλιστα θα καταλαμβάνει όλη την αγορά. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην πανδημία για αναγκαίο υλικό. 

Φαίνεται πως οι νομικές υπηρεσίες ξεπέρασαν τους σκοπέλους και η κατάθεση της διάταξης αποτελεί πλέον ζήτημα χρόνου, καθώς η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι φαινόμενα κερδοσκοπίας σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Σημειώνεται, δε, πως οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να είναι σαρωτικοι και οι «καμπάνες» για όσους πωλούν σε τιμές που δεν δικαιολογούνται από τις αυξήσεις θα είναι βαριές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση θα προβλέπει μαζί με τη δημοσιοποίηση και τη γνωστοποίηση της πληροφορίας ότι η εν λόγω εταιρία έχει προσφύγει δικαστικά κατά του προστίμου. Με αυτό τον τρόπο θα ξεπεραστεί το νομικό ζήτημα που υπήρχε και απαιτούσε οριστικοποίηση της διαδικασίας προσφυγών και προστίμων για τη δημοσιοποίηση της επωνυμίας του παραβάτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA