Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου μετέβησαν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθούν δια ζώσης για τις συνθήκες και την κατάσταση στο Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε κτήριο του νοσηλευτικού ιδρύματος και είχε ως αποτέλεσμα ένας ασθενής να αφήσει την τελευταία του πνοή. 

«Πρέπει πρώτα να υπάρξει το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης της Πυροσβεστικής, αλλά από εκεί και πέρα και το υπουργείο Υγείας εξετάζει ό,τι αφορά την τήρηση όλων των πρωτοκόλλων. Η πραγματικότητα είναι ότι ο χρόνος που μεσολάβησε από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά μέχρι την κατάσβεσή της, ήταν τάχιστος. Υπήρξε άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής και έγινε άμεσα η διακοπή παροχής οξυγόνου. Είναι ένα βασικό σημείο του πρωτοκόλλου, γιατί όπως καταλαβαίνετε αν παρέμενε η παροχή οξυγόνου θα μιλούσαμε για τελείως διαφορετική κατάσταση. Είναι πολύ σημαντική η πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής για να δούμε τα αίτια της πυρκαγιάς. Το νοσοκομείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πλήρη λειτουργική κατάσταση εκτός από το συγκεκριμένο θάλαμο», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: «Εξαϋλώθηκε ο ασθενής, σαν να έσκασε βόμβα» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

«Το νοσοκομείο θα έχει κλινική COVID. Ήδη, όλα τα περιστατικά είναι μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούσε να “λαμπαδιάσει” με τις παροχές οξυγόνου που έχει αυτήν τη στιγμή. Ευτυχώς, η φωτιά περιορίστηκε σε ένα θάλαμο. Λυπούμαστε πολύ και για τον ασθενή που πέθανε και για τους υπόλοιπους τραυματίες. Υπάρχει ένας ασθενής που είναι σοβαρά τραυματισμένος και οι υπόλοιποι είναι καλά» δήλωσε η Μίνα Γκάγκα. 

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: «Επικρατούσε πανικός, σαν να έσκασε βόμβα»

Διοικητική υπάλληλος του νοσοκομείου ανέφερε ότι «ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη και πετάχτηκαν όλοι έξω. Είδαμε να βγαίνουν πυκνοί μαύροι καπνοί από τα παράθυρα… τρέξαμε στο σημείο… επικρατούσε πανικός. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για το νοσοκομείο. Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιο συμβάν». Όπως η ίδια ανέφερε, υπάλληλοι του νοσοκομείου απομάκρυναν έγκαιρα φιάλες οξυγόνου από το υπόγειο όπου φυλάσσεται ο ιατρικός εξοπλισμός, φοβούμενοι την επέκταση της φωτιάς και σε άλλους χώρους.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν και να σβήσουν τη φωτιά, με τις ζημιές να είναι σημαντικές και θα χρειαστούν μέρες για την αποκατάστασή τους έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει η πτέρυγα. «Είναι σαν να έπεσε βόμβα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της κλινικής COVID-19 του Νοσοκομείου, Διαμαντής Χλωρός.

Όπως είπε ο ίδιος, τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής. Για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης. Στο σημείο βρέθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιας για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, που εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του ασθενούς, τονίζοντας παράλληλα ότι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπήρξε άμεση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA