Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «ιστορική ντροπή» την ομιλία του «ναζί» στη Βουλή, με αφορμή την τοποθέτηση ενός Ελληνα ομογενή που μάχεται στη Μαριούπολη κατά των Ρώσων και δήλωσε ότι ανήκει στο Τάγμα του Αζόφ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά πως «Η ομιλία μελών του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πρόκληση. Την απόλυτη ευθύνη φέρει ο πρωθυπουργός. Μίλησε για ιστορική ημέρα αλλά είναι ιστορική ντροπή. Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη. Οι ναζί όμως δεν μπορεί να έχουν το λόγο στη Βουλή».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Φίλης, βουλευτής Α' Αθήνας και τομεάρχης Παιδείας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος αποχώρησε από τη Βουλή όταν άκουσε τον «Μιχαήλ», τον Ελληνοουκρανό μαχητή να απευθύνεται στο Κοινοβούλιο, μαζί με τους Θοδωρή Δρίτσα και Γιάννη Γκιόλια, είπε: «Αναγκάστηκα να αποχωρήσω από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, όταν κατά την εμφάνισή του ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι περιέλαβε βιντεοσκοπημένο μήνυμα εκπροσώπου του φασιστικού  τάγματος Αζόφ, με πρόσχημα την ελληνική καταγωγή του. Ο πρόεδρος της Βουλής και η κυβέρνηση οφείλουν εξηγήσεις για αυτό το απαράδεκτο γεγονός. Η  συμπαράστασή μας  προς τον Ουκρανικό λαό που αμύνεται απέναντι στη Ρωσική εισβολή είναι δεδομένη. Θα ενταθεί το επόμενο διάστημα με πρωτοβουλίες για την Ειρήνη. Εναντίον των ιμπεριαλιστικών πολέμων, του εθνικισμού,  του ρατσισμού και της φασιστικής απειλής».

Σε ό,τι αφορά στον μαχητή Αζόφ που επισκίασε την «ελληνική» ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο της Βουλής, ανέφεραν ότι η ενημέρωση για την παρουσία των δυο Ουκρανών στρατιωτικών δόθηκε σήμερα λίγο πριν την ομιλία του Ουκρανού προέδρου. Επιπλεον πρόσθεταν ότι ουδέποτε υπήρχε ενημέρωση ότι επρόκειτο για μαχητή του τάγματος Αζόφ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA