Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανακοίνωση σχετικά με τη δράση του τάγματος του Αζόφ εξέδωσε η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα, απαντώντας έτσι στις αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία μαχητή του Αζόφ στην ελληνική Βουλή μετά την ομιλία του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εν λόγω ανακοίνωση, η Ρωσία προσπάθησε να «φυτέψει» στα ελληνικά μυαλά τον μύθο ότι το τάγμα «Αζόφ» είναι μια παραστρατιωτική ανεξάρτητη μονάδα που δρα στη Μαριούπολη χωρίς πειθαρχία ωστόσο στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «το τάγμα εθελοντικής στρατιωτικής μονάδας «Αζόφ» σχηματίστηκε το 2014 ως απάντηση στη ρωσική προσπάθεια να συντρίψει τη σταθερότητα της περιοχής του Ντόνετσκ»

Ακολουθεί ολόκληρο το σχόλιο του του Πρέσβη της Ουκρανίας Sergii Shutenko σχετικά με το βίντεο που προβλήθηκε κατά την ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο:

«Για περισσότερα από 8 χρόνια και ειδικά από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο ουκρανικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπερασπίζονται γενναία τον άμαχο πληθυσμό στο έδαφός μας, την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ευρώπη. Η ρωσική μηχανή προπαγάνδας στοχοποιεί τα μυαλά των ελεύθερων ανθρώπων. Όχι μόνο θολώνει την πραγματικότητα, διαστρεβλώνοντας γεγονότα, αλλά δημιουργεί μια τρομακτική ατμόσφαιρα μίσους και φόβου.

Σήμερα οι Ρώσοι αξιωματούχοι και οι προπαγανδιστές αρνούνται το απόλυτο γεγονός της επιθετικότητας και της στρατιωτικής εισβολής στη χώρα μας και συνεχίζουν να λένε κραυγαλέα ψέματα και να συγκαλύπτουν τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας, όπως είχε δει ο κόσμος στην Μπούκα. Προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή της Δύσης από την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή που προκλήθηκε από την εισβολή, ειδικά στη Μαριούπολη, η Ρωσία χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα τεχνικών παραπληροφόρησης.

Για πολλά χρόνια η Ρωσία προσπάθησε να «φυτέψει» στα ελληνικά μυαλά τον μύθο ότι το τάγμα «Αζόφ» είναι μια παραστρατιωτική ανεξάρτητη μονάδα που δρα στη Μαριούπολη χωρίς πειθαρχία. Δηλώσαμε σε πολλές περιπτώσεις, ότι στην πραγματικότητα, το τάγμα εθελοντικής στρατιωτικής μονάδας «Αζόφ» σχηματίστηκε το 2014 ως απάντηση στη ρωσική προσπάθεια να συντρίψει τη σταθερότητα της περιοχής του Ντόνετσκ και των πόλεων της. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανακατάληψη της πόλης της Μαριούπολης το 2014 και μεταρρυθμίστηκε πλήρως και ενσωματώθηκε στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας υπό αυστηρή διοίκηση και υπαγόμενη στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας. Από τότε η πόλη της Μαριούπολης όλα αυτά τα χρόνια απολάμβανε ειρηνικές και ακμάζουσες στιγμές.

Από τη ρωσική εισβολή, το τάγμα «Αζόφ» διαδραματίζει βασικό ρόλο στην υπεράσπιση του άμαχου πληθυσμού σε μια από τις πιο σκληρές μάχες για τη Μαριούπολη, η οποία παραμένει ουκρανική λόγω των προσπαθειών της. Το βίντεο, που απεικονίζει απλούς πολίτες της Ουκρανίας, ελληνικής καταγωγής, δύο στρατιώτες της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας, εκ των οποίων ο ένας είναι από το τάγμα «Αζόφ», δείχνει την απόλυτη θέληση να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και τον άμαχο πληθυσμό της Μαριούπολης και δεν έχει καμία σχέση με αυτούς. Ναζιστικές πράξεις, οι Ρώσοι διαπράττουν στη γη μας και εναντίον του λαού μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA