ΠΟΛΙΤΙΚΗ
08/04/2022 15:26

Αλέξης Τσίπρας - Φόρουμ των Δελφών: Υπέρογκοι λογαριασμοί, εγώ τα βγάζω πέρα - Αποκάλυψε τι ποσό πλήρωσε στη ΔΕΗ

«Αυξήθηκε και σε εμένα ο λογαριασμός της ΔΕΗ απλά εγώ ανήκω σε αυτούς τους πολίτες που με θυμώνει, με προβληματίζει, αλλά δεν με βγάζει εκτός οικογενειακού προϋπολογισμού μου», είπε

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αλέξης Τσίπρας - Φόρουμ των Δελφών: Υπέρογκοι λογαριασμοί, εγώ τα βγάζω πέρα - Αποκάλυψε τι ποσό πλήρωσε στη ΔΕΗ
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Για έλλειμμα ενεργειακής στρατηγικής, βίαιη λιγνιτοποίηση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση από την παρέμβαση του στο Φόρουμ των Δελφών, ασκώντας της κριτική για τον τρόπο αντιμετώπισης της ακρίβειας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «η μεγάλη εικόνα είναι ότι δεν βρισκόμαστε σε εποχή κανονικότητας και πρέπει να αποφασίσουμε πώς ακριβώς θέλουμε η ΔΕΗ να λειτουργεί. Με γνώμονα τη δημόσια και κοινή ωφέλεια ή την αύξηση των κερδών και των μερισμάτων των ιδιωτών που έχουν μπει;».

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκκίνηση μεγάλων έργων σε όλη την Ελλάδα με την πρώτη δόση των 3,6 δισ. ευρώ

«Σε μια στιγμή κρίσης πρώτιστο μέλημα μας πρέπει να είναι η κοινή ωφέλεια κι η μείωση των υπέρογκων λογαριασμών που παίρνει ο καταναλωτής», σημείωσε. Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε τι λογαριασμούς ρεύματος λαμβάνει ο ίδιος. «Αυξήθηκε και σε εμένα ο λογαριασμός της ΔΕΗ απλά εγώ ανήκω σε αυτούς τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα αυτή η αύξηση να με θυμώνει και να με προβληματίζει, αλλά να μη με βγάζει εκτός οικογενειακού προϋπολογισμού μου».

«Πληρώναμε γύρω στα 200 ευρώ και είναι πάνω από 400», είπε, προσθέτοντας ότι «...αυτά τα 200 ευρώ αύξησης εγώ μπορώ να τα βγάλω πέρα, μια οικογένεια όμως που έχει 1.500 ευρώ ή 2.000 εισόδημα και έχει ανελαστικές υποχρεώσεις δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα».

Τόνισε πως «όταν αυτό συνδυάζεται και από πολύ μεγάλες αυξήσεις και στα είδη βασικής κατανάλωσης διατροφής, στα καύσιμα, βρισκόμαστε σε μια εξίσωση δισεπίλυτη όσο παραμένει σταθερό το εισόδημα και συρρικνώνεται και ανεβαίνουν οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών» και πως «αν αυτό συνεχιστεί για πάρα πολύ ανησυχούμε ότι θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής κρίσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΕΗ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΥΜΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ