Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πλήρη επάρκεια και αυτονομία της χώρας σε τρόφιμα και εφόδια αγροτικής παραγωγής επιβεβαιώνουν τα απολογιστικά στοιχεία, της πρώτης φάσης της καταγραφής των αποθεμάτων σε βασικές πρώτες ύλες και δημητριακά, δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, «τα αποθέματα της χώρας σε ηλιέλαιο είναι 24,7 εκατ. λίτρα και επαρκούν για πέντε μήνες και σε σογιέλαιο είναι 20,6 εκατ. λίτρα και επαρκούν για εννέα μήνες, ακόμα κι αν δεν γίνει καμία εισαγωγή».

Προσθέτει ότι «η αγορά, λόγω της πλήρους επάρκειας αγαθών, εμφανίζει προοπτική σταθεροποίησης και οι μηχανισμοί αυτορρύθμισης λειτουργούν». Ο αρμόδιος υπουργός στη δήλωσή του τονίζει ότι το ΥΠΑΑΤ θα συνεχίζει να στηρίζει τον Έλληνα αγρότη και συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της παραγωγής, προσθέτοντας πως «ταυτόχρονα παρακολουθεί τις εξελίξεις συλλέγοντας τα νέα δεδομένα με την υποχρεωτική, ανά πενθήμερο, ανανέωση της καταγραφής των αποθεμάτων». Οι έλεγχοι, όπως τονίζει, θα «συνεχιστούν οργανωμένα και εξαντλητικά» και «η μάχη κατά της αισχροκέρδειας είναι διαρκής και θα κλιμακωθεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA