Μενού
  • Α-
  • Α+

Φαντάζομαι διαβάσατε το Σαββατοκύριακο στα ΝΕΑ τις περίφημες κόκκινες κάρτες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε δυο υπουργούς του, Αδωνι Γεωργιάδη και Στέλιο Πέτσα. Και όπως και να το κάνουμε, το δημοσίευμα ήταν πρωτοσέλιδο, χωρίς διαρροή διάψευσης, σε μια από τις ιστορικότερες και εγκυρότερες εφημερίδες της χώρας. Όπως είναι φυσικό, η πιάτσα βούιξε. Εγώ θα σας πω ότι Μητσοτάκης και Άδωνις μίλησαν στο τηλέφωνο το Σάββατο και όπως μου λένε συνομιλητές τους, τα είπανε σε καλό κλίμα και φαίνεται πως δεν υπάρχει ψύχρανση στις σχέσεις τους.

Διαβάστε ακόμη: Φυσικό αέριο: Σήμερα το σήμα restart από τον πρωθυπουργό για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Κρήτη - Ιόνιο

Όσο για τον Στέλιο Πέτσα, η παρουσία του στο χθεσινό προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Χαλάνδρι και η αναφορά του Πρωθυπουργού στο έργο που γίνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση φάνηκε επίσης να διαλύει τα όποια σύννεφα υπήρξαν στις σχέσεις τους. Σε αυτό θα προσθέσω και την χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο briefing που ζητήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα και η απάντησή του ήταν «Oλοι υπουργοί όλα τα μέλη της κυβέρνησης απολαμβάνουν πλήρως της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και θα πρέπει να είναι απολύτως προσηλωμένοι στην υλοποίηση των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί».

Εγώ πάλι από την πλευρά μου ξέρω πως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, αλλά στην κυβέρνηση δεν έχουν την πολυτέλεια στη δεδομένη χρονική στιγμή να ζήσουν στιγμές εσωστρέφειας, άλλωστε σε λιγότερο από ένα μήνα θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του κόμματος κι η εικόνα που θα πρέπει να εκπέμψει στην τελική ευθεία για τις εκλογές θα πρέπει να είναι κρυστάλλινη. 

Τα μυστικά των αγωγών 

Σήμερα είναι η μέρα που – όπως πρώτος σας έγραψα χθες -  ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την έναρξη ερευνών για την αξιοποίηση εγχώριων κοιτασμάτων φυσικού αερίου από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων. Χθες πάντως στο Τελ Αβίβ πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υπουργών Ενέργειας Ελλάδας, Κύπρο και Ισραήλ με τους παρισταμένους να με διαβεβαιώνουν πως το πρότζεκτ του αγωγού East Med παραμένει ζωντανό. Εγώ δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω, σημειώνω πάντως ότι τόσο η αγορά όσο και οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη δημιουργία του, λόγω κόστους και χρόνου που θα πάρει για να χτιστεί. Εδώ θα είμαστε για να παρακολουθούμε την εξέλιξη.

Σας θυμίζω βέβαια πως όταν ο Ισραηλινός Πρέσβης Γιόσι Αμράνι ρωτήθηκε στο Φόρουμ των Δελφών για το θέμα, απάντησε με τον ίδιο τρόπο, πως «δεν είναι δουλειά των Αμερικανών να μας πούνε τι θα κάνουμε». Στα χθεσινά αξιοσημείωτα και η συμφωνία των τριών υπουργών να διερευνήσουν την κατασκευή σταθμού LNG στην Κύπρο για την βέλτιστη αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA