Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο οδικός χάρτης μέχρι και το καλοκαίρι, με την άρση περιοριστικών μέτρων, θα ανακοινωθεί σήμερα Tετάρτη 13 Απριλίου, στις 11:00, από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Όπως έχει διαρρεύσει οι μεγάλες αλλαγές που αναμένονται και που θα ισχύσουν και το καλοκαίρι έχουν να κάνουν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τις μάσκες αλλά και τα self test στα σχολεία και στους εργαζόμενους.

Διαβάστε ακόμη: Προς κατάργηση το πιστοποιητικό εμβολιασμού - Τι ισχύει για τις μάσκες

Ο κ. Πλεύρης θα αναλύσει τις λεπτομέρειες για τη χαλάρωση των μέτρων που αναμένεται μετά από το Πάσχα και το πιθανότερο είναι πως θα αρχίσει από την 1η Μαΐου και θα έχει ισχύ τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού. Όπως ο ίδιος έχει ουσιαστικά προαναγγείλει η μεγάλη αλλαγή θα είναι με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού καθώς όπως όλα δείχνουν δεν θα ισχύουν το καλοκαίρι. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως και οι ανεμβολίαστοι, όπως και ο εμβολιασμένοι, θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερους ανοικτούς χώρους. «Μιλάμε για αναστολή των μέτρων και πλήρη επανεξέτασή τους τον Σεπτέμβριο» είχε πει χαρακτηριστικά προ ημερών

«Προχωράμε σε ένα τέτοιο σχέδιο, η ζωή πρέπει να εκκινήσει ξανά, είμαστε σε ένα καλό επιδημιολογικό περιβάλλον το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει τη σημασία που είχε, έχει παιξει τον ρόλο του ωστόσο ως ένα βαθμό. Πρέπει να ακολουθούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προτείνουν οι ειδικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τη σχετική πρόθεση ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, φιλοξενούμενος στο MEGA.

Self test και μάσκες

Από εκεί και πέρα ένα ακόμη κεφάλαιο που βρίσκεται στο τραπέζι έχει να κάνει με τα self test. Τόσο με εκείνα που καλούνται να κάνουν δύο φορές την εβδομάδα οι μαθητές, όσο και σε αυτά των εργαζόμενων. Στόχος είναι μετά το Πάσχα να μην είναι υποχρεωτικά ώστε να προσέλθουν στα σχολεία και τις εργασίες τους, αντίστοιχα.

Τέλος, το τρίτο σκέλος είναι οι μάσκες. Υπάρχει πάντα η σύσταση για αποφυγή συνωστισμού αλλά και χρήση της όπου παρατηρείται αυτός και πιθανότατα θα διατηρηθεί για τους εσωτερικούς χώρους. «Η μάσκα είναι το σοβαρότερο μέσο για να αποφύγουμε την μόλυνση. Να τη φοράμε όπου νιώθουμε ανασφάλεια, στο σούπερ μάρκετ, ή σε χώρους με συνωστισμό. Οι πολίτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα πολύ καλό Πάσχα, αλλά με προσοχή και τήρηση των μέτρων» σημείωσε ο καθηγητής Τζανάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA