ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/04/2022 11:48

Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για ΟΑΕΔ και fast track συντάξεις

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και στήριξης της κοινωνίας και των άνεργων, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται άοκνα για τη βελτίωση της ζωής όλων

Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για ΟΑΕΔ και fast track συντάξεις
(πηγή: Ελλ. Κυβέρνηση)
Ανάγνωση:

Στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τη σαρωτική αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ «Δουλειές ξανά» στην Ολομέλεια της Βουλής, θα μιλήσει στις 5 το απόγευμα ο πρωθυπουργός. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συγκαταλέγεται στις μείζονες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και η συζήτηση του συνιστά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ευκαιρία για να εκπέμψει μήνυμα συνέχισης των μεταρρυθμίσεων παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, όπως έχει επισημάνει και ο ίδιος τονίζοντας ότι υλοποιούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Ο ίδιος αναμένεται να στείλει μήνυμα στήριξης ολόκληρης της κοινωνίας και των άνεργων, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται άοκνα για τη βελτίωση της ζωής όλων των Ελλήνων και δη των πιο ευάλωτων.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες σε μια αποτίμηση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης στον εργασιακό τομέα, με στόχο τη στήριξη και προστασία των εργαζομένων και τη μείωση της ανεργίας. Με τη χώρα να έχει μπει ατύπως στην προεκλογική περίοδο, ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει εκ νέου τα διλήμματα της επόμενης κάλπης θέτοντας τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο τι είναι συντηρητικό και προοδευτικό και όχι δεξιό, κεντρώο ή αριστερό.

Σημειώνεται ότι με το νομοσχέδιο «Δουλειές ξανά» εκσυγχρονίζεται εκ βάθρων ο ΟΑΕΔ, και αποκτά περισσότερα ψηφιακά εργαλεία, προβλέπεται για πρώτη φορά επίδομα εργασίας ώστε ένας άνεργος που προσλαμβάνεται να παίρνει το μισό επίδομα ανεργίας, μέχρι και τον χρόνο που θα έπαιρνε κανονικά αν δεν εργαζόταν, ενώ εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια για τους εγγεγραμμένους στις λίστες του ΟΑΕΔ. Παράλληλα εστιάζει στην κατάρτιση των άνεργων και την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, δίνει έμφαση στη στεγαστική πολιτική με την αξιοποίηση του αποθεματικού του ύψους 1,5 δις ευρώ. Στο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί και η τροπολογία για τις fast track συντάξεις μέσω του ελέγχου των δικαιολογητικών εκ των υστέρων, ώστε να εκκαθαριστούν 175.000 εκκρεμείς συντάξεις έως τον Ιούνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΑΕΔ ΑΝΕΡΓΟΙ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ