Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναστέλλεται από τις 15 Απριλίου το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, όπως τόνισε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Παράλληλα, μίλησε για την κάρτα εργασίας που θα ισχύσει από τον Ιούνιο και «θα προστατεύει ωράριο εργασίας και υπερωρίες», για τον μετασχηματισμό του ΟΑΕΔ, τις συντάξεις fast track αλλά και την στεγαστική πολιτική υπέρ των νέων.

Διαβάστε ακόμηΘάνος Πλεύρης: Πιθανή η διαγραφή στα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους αν κάνουν το εμβόλιο

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις καταγγελίες για αναδρομικές χρεώσεις σχετικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Η κυβέρνηση στηρίζει νοικοκυριά, καταναλωτές και επιχειρήσεις και όπως σας είπα παράλληλα με την αναμενόμενη ευρωπαϊκή απάντηση επεξεργαζόμαστε και το δικό μας εθνικό σχέδιο για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος». Το ζήτημα της αντιμετώπισης των ανατιμήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση», επεσήμανε στη συνέχεια.

Την 1η Μαΐου οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό

Σε άλλη ερώτηση για αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ Οικονόμου απάντησε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις και επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία επισημαίνει ότι οι μισθοί πρέπει να ανεβούν. Αυτήν την απάντηση πρέπει να δώσουμε στη νέα γενιά που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται με αλλεπάλληλες κρίσεις».

«Εστιάζουμε σε δράσεις στήριξης επιχειρήσεων και πολιτών», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου σχετικά με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός επιμένει σε ευρωπαϊκή λύση με δεδομένο ότι κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να σηκώσει τέτοιο βάρος. «Εφόσον δεν υπάρξουν ευρωπαϊκά μέτρα θα υπάρξουν εθνικά», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Με αυτόν τον γνώμονα, είπε στη συνέχεια, ψηφίζεται το νομοσχέδιο «Δουλειές ξανά» επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση θεωρεί την εργασία πυλώνα σταθερότητας και θεσμοθετεί, παράλληλα με την τόνωση της εργασίας και τη μείωση της ανεργίας, τον εκσυγχρονισμό της στεγαστικής πολιτικής υπέρ νέων και ανέργων.

«Μοχλός για φθηνή στέγη προς τους νέους είναι ο νέος ΟΑΕΔ»

Ο Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε το στεγαστικό ως «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια της κοινωνίας. Γι' αυτό παρεμβαίνουμε δραστικά, τόνισε. Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε σε τρίτη ενότητα μεταρρυθμίσεων που αφορά την επιτάχυνση απονομής συντάξεων και τόνισε ότι «ο ΕΦΚΑ είναι υποχρεωμένος να εκδίδει συντάξεις μέσα σε 3 μήνες». Μίλησε για «από τα σοβαρότερα προβλήματα που κληρονομήσαμε από το ΣΥΡΙΖΑ» σε βάρος του οποίου άσκησε σκληρή κριτική.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκε στη μιζέρια, έγινε υπερασπιστής τηςκαι αντί να αντιπροτείνει πολιτικές κατέφυγε σε ψευδή στοιχεία και για τα εργασιακά, είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA