Μενού
  • Α-
  • Α+

Φαντάζομαι έχετε παρακολουθήσει τη συζήτηση για την αίτηση ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αλλά και τις απειλές που εκτοξεύει η Μόσχα στην προοπτική οι δυο χώρες να μπουν στη συμμαχία. Μαθαίνω λοιπόν πως η Φινλανδή πρωθυπουργός, Σάνα Μάριν ετοιμάζει ταξίδι στην Αθήνα, την εβδομάδα ακριβώς μετά το Πάσχα, πιθανότατα Τετάρτη ή Πέμπτη για συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη

Η 37χρονη Μάριν, που είναι η νεότερη σε ηλικία πρωθυπουργός στην Ευρώπη και ηγείται ενός Κεντροαριστερού Συνασπισμού στη χώρα πρέπει να λάβει άμεσα αποφάσεις για την αμυντική θωράκιση της χώρας της – ειδικά στο νέο γεωπολιτικό τοπίο που διαμορφώνει η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – ενώ πρόσφατα η χώρα της βρέθηκε αντιμέτωπη με κυβερνοεπιθέσεις κατά κυβερνητικών ιστοτόπων. Οι τελικές αποφάσεις για την ένταξη ή μη στο ΝΑΤΟ θα ληφθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες – άρα η επίσκεψη στην Αθήνα αποκτά μια επιπλέον σημασία.

Τσίπρας αλα Φιντέλ 

Μια ώρα και είκοσι λεπτά διήρκησε χθες η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του τάε κβο ντο που οφείλω να ομολογήσω πως είχε αρκετά καλή σκηνοθεσία και σκηνογραφία. Από από αυτό συμπεραίνω πως οι ΣΥΡΙΖΑίοι έχουν αποφασίσει πως πρέπει να επενδύσουν στην εικόνα και να εκπέμψουν ένα πιο σύγχρονο στίγμα, αφήνοντας πίσω τα στεγνά κομματικά συνέδρια. Βέβαια η ομιλία του αρχηγού ήταν τεράστια σε έκταση γεγονός που πάντως δεν πτόησε τους συνέδρους που τον αποθέωσαν σε πολλά και διάφορα σημεία της ομιλίας του - ειδικά όταν αναφέρθηκε στον Ζάεφ και στη συμφωνία των Πρεσπών. Κατά τα άλλα διέκρινα σημαντικές παρουσίες - τις αναφέρω ελπίζοντας πως δεν ξέχασα κάποιον: Λούκα Κατσέλη, Τάνια Τσανακλίδου, Σταμάτη Κραουνάκη, Νίκη Μπακογιάννη, Αντώνη Ρουπακιώτη και Χουάν Ραμόν Ρότσα - όλοι τους στους Αριστινδην συνέδρους (155 στο σύνολο). Θα ξεχωρίσω επίσης την ειδική αναφορά του Τσίπρα στον Νίκο Κοτζιά και θα θυμίσω στους πιστούς αναγνώστες μου πως ήδη από χθες έλεγα πως οι σχέσεις των δυο μπορεί να επανέλθουν σε μια τροχιά κανονικότητας. Μείνετε ήσυχοι εάν κάτι προκύψει και πάλι θα το διαβάσετε πρώτοι. 

Η απόβαση των Νεοδημοκρατών στην Κρήτη 

Στη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζονται για το Προσυνέδριο του Ηρακλείου το οποίο θα ανοίξουν με ομιλίες του οι ντόπιοι Λευτέρης Αυγενάκης και Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται από σήμερα στην Κρήτη και το απόγευμα πρόκειται να εγκαινιάσει το νέο αρχαιολογικό μουσείο των Χανίων, ενώ το Σάββατο θα μεταβεί στο Ηράκλειο για τις εργασίες του προσυνεδρίου πριν επιστρέψει στην Αθήνα. Να σας πω ότι οι κομματικές εκδηλώσεις καταλήγουν τη Δευτέρα στη Νίκαια με την τελευταία εν Αθήναις προσυνεδριακή εκδήλωση, πριν τις 8 Μαϊου που ξεκινάει η κορυφαία πολιτική διαδικασία για το κυβερνών κόμμα.   

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA