Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ένα κόμμα με «πολυδιάστατη πολιτική ανεξαρτησίας και φιλικής συνεργασίας» και «ειρηνικού διαλόγου» έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ απευθύνοντας χαιρετισμό στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, εν μέσω θερμού χειροκροτήματος.  Ο κ . Ζάεφ εξήρε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προσήλωσή του στην «επίλυση των διαφορών προς όφελος των λαών και των κρατών της ευρύτερης περιοχής» και αναφέρθηκε στον «καλό» του «φίλο», Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο, τους ενώνουν διεθνή βραβεία ειρήνης.

Διαβάστε ακόμη: 3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Τρέμει ο Μητσοτάκης» - Συσπείρωση για εκλογική νίκη με αποθέωση Ζάεφ

«Εγώ και ο Αλέξης ήμασταν αποφασισμένοι να κάνουμε ένα τεράστιο κοινό βήμα προς όφελος των χωρών μας, των πολιτών μας, όλης της περιοχής, και εν τέλει της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στην «πολύτιμη επιτυχία» , όπως χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε: «Με τον Αλέξη εργαστήκαμε για την ειρήνη και πετύχαμε να επιλύσουμε μια διαφορά με βαθιές ιστορικές ρίζες. Και αυτή η επιτυχία είχε αντίκτυπο πολύ πέραν των ορίων της περιοχής μας». «Δεν μπορεί να επικρατεί μόνο το δίκαιο του ισχυρού. Στο σημερινό κόσμο υπάρχει ακόμη ο δρόμος του σεβασμού και του συμβιβασμού, ο δρόμος της αμοιβαίας κατανόησης, ο δρόμος της ειρήνης και της σταθερότητας», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Επικεντρώσαμε το πολιτικό μας όραμα σε έναν κοινό στόχο. Χτίσαμε μια πολιτική σχέση που εξελίχθηκε σε συνεργασία και κατέληξε σε φιλία. Και οι δύο χτίσαμε τα θεμέλια μιας νέας σχέσης, μακράς πνοής, μεταξύ των χωρών μας πάνω σε αυτήν τη φιλία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA