Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνάντηση με τη νεοκλεγείσα δήμαρχο της Βοστώνης με την οποία αποφάσισαν την αδελφοποίηση Αθήνας και Βοστώνης, συναντήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας, αλλά και ένα ενδιαφέρον τετ -α- τετ με τον πρώην δήμαρχο Βοστώνης και νυν υπουργό Εργασίας περιλάμβανε το ταξίδι του Κώστα Μπακογιάννη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Βοστώνη, όπου παρέδωσε τα επιχρυσωμένα στεφάνια ελιάς για τους 4 πρώτους νικητές του 126ου Μαραθωνίου της πόλης, που διεξήχθη τη Δευτέρα. 

Ο κ. Γουόλς με μακρά θητεία στον δήμο της Βοστώνης - από το 2014 έως το 2021 - αποτελεί ένα από τα ισχυρά στελέχη των Δημοκρατικών και κατέχει ένα από τα πιο σημαντικά χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης των ΗΠΑ  - ο ίδιος συνομιλεί με τις μεγάλες ενώσεις εργοδοτών, τα εργατικά συνδικάτα και τις ομοσπονδίες εργαζομένων της χώρας. Στη χαλαρή και φιλική συζήτηση που είχε ο υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ με τον κ. Μπακογιάννη, του «εξομολογήθηκε» ότι αναπολεί συχνά την αμεσότητα και την αδιαμεσολάβητη επαφή με τον πολίτη που εξασφαλίζει η τοπική αυτοδιοίκηση σε σχέση με την κεντρική πολιτική σκηνή. Με τον δήμαρχο της Αθήνας να συμφωνεί, προσθέτοντας ότι στην αυτοδιοίκηση ο δείκτης επιτυχίας είναι πολύ καθαρός: καθημερινό, μετρήσιμο αποτέλεσμα.  Ο κ. Γουόλς κάλεσε μάλιστα τον δήμαρχο Αθηναίων να τον επισκεφτεί στην Ουάσιγκτον με την πρώτη ευκαιρία για μια πιο θεσμική συζήτηση.

Συζήτηση Δένδια με τους διπλωματικούς στη Ρωσία

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας – που για πρώτη φορά εδώ και καιρό έχει παραμείνει στην Αθήνα – είχε τηλεδιάσκεψη με την Πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα, και τους Γενικούς Προξένους σε Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Νοβοροσσίσκ. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν προφανώς τα θέματα των εξελίξεων στην Ουκρανία αλλά και η προετοιμασία για τα αντίποινα της Μόσχας στις απελάσεις 12 Ρώσων διπλωματών. Η Αθήνα περιμένει με σχετική βεβαιότητα την απάντηση της Μόσχας που εάν αποφασίσει την απέλαση ισάριθμων Ελλήνων διπλωματών θα προκαλέσει σοβαρή δυσλειτουργία στη λειτουργία των Προξενείων. Οι Έλληνες διπλωμάτες εξήγησαν επίσης τις δυσκολίες που προκαλούν οι εξελίξεις στην ομογένεια. Σημειώνω ότι στη Ρωσία υπηρετούν σήμερα 35 Έλληνες διπλωμάτες.

Ο φόβος από τις διαβεβαιώσεις Λαβρόφ

«Η Ρωσία δεν πρόκειται να κάνει χρήση πυρηνικών» είπε χθες ο Σεργκέι Λαβρόφ και στην Αθήνα έμπειροι διπλωματικοί άσπρισαν. Το γιατί μπορείτε να το καταλάβετε και μόνοι σας. Ο Λαβρόφ είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας που διαβεβαίωνε τον Έλληνα ομόλογό του πέντε μέρες πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πως η Μόσχα δεν έχει σκοπό να επιτεθεί. Καταλαβαίνετε λοιπόν τη μειωμένη αξιοπιστία που κουβαλάει πλέον ο αποκαλούμενος και «αλεπού» της ρωσικής διπλωματίας στη Δύση και τον τρόμο που προκαλούν αυτές οι δηλώσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA