Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα κάνει το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, 19:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έχει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη όπου και θα αποφασιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει η αύξηση θα κινείται στο 7% ώστε ο κατώτατος να διαμορφωθεί σίγουρα στα 710 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Κατώτατος μισθός: Ποια επιδόματα του ΟΑΕΔ αυξάνονται

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως θα υπάρξει το ραντεβού των κκ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη έμοιαζε θέμα χρόνου να υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις για τη νέα αύξηση. Αλλωστε όπως σημείωναν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές «Ο χρόνος μετρά αντίστροφα». Η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να προχωρήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα το θέμα της δεύτερης αύξησης, μετά και την εισήγηση από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων σχετικά με το ύψος της.

Σημειώνεται πως ο κατώτατος μισθός είχε αυξηθεί και πριν από λίγους μήνες κατά 2%. 

Τις ανακοινώσεις είχε προαναγγείλει το πρωί της Μ. Τετάρτης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου καθώς φιλοξενούμενος στον ΣΚΑΪ είχε σχολιάσει πως: «Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος».

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή για την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας «Δουλειές Ξανά: Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, αναβάθμιση δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Η κυβέρνηση προσπαθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων να θωρακίσει την οικονομία απέναντι στον εισαγόμενο πληθωρισμό. Με έκτακτα μέτρα, με την επιταγή ακρίβειας, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα όπως έχουμε δεσμευτεί η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μια νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε εφαρμογή 1η Μαΐου 2022».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA