Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ατάκα του Βασίλη Οικονόμου για τις διακοπές ηλεκτροδότησης ότι «ο τζάμπας πέθανε και το δωρεάν τελείωσε» προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο στους παρουσιαστές της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής της ΕΡΤ όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συζήτηση για την ακρίβεια και τις εντολές διακοπής ρεύματος υποστήριξε πως «ο τζάμπας πέθανε και το δωρεάν τελείωσε» προκαλώντας την αντίδραση των παρουσιαστών της εκπομπής αλλά και των άλλων προσκεκλημένων όπως του Θανάση Θεοχαρόπουλου διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Κωνσταντίνου Χήτα βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Στην ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει, όταν οι πολίτες υποχρεώνονται να επιλέξουν ανάμεσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ και το σουπερμάρκετ, ο βουλευτής δήλωσε ότι «σε αυτή τη χώρα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο τζάμπας πέθανε» και πως κάποιοι χρησιμοποιούν ως δικαιολογία το υψηλό κόστος του ρεύματος γιατί έχουν τη νοοτροπία του «δεν πληρώνω».

«Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα, ούτε του δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του» συνέχισε ο Βασίλης Οικονόμου προκαλώντας την αντίδραση του δημοσιογράφου Δημήτρη Κοτταρίδη. «Δεν ήταν ποτέ τζάμπα, ο κόσμος πλήρωνε να έχει ρεύμα. Δεν υπήρχε τέτοια εποχή» είπε ο δημοσιογράφος, ωστόσο ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε. «Επειδή κινούμαστε μέσα στην κοινωνία και δεν είμαστε οι πολιτικοί του γραφείου και της υψηλής διανόησης, σας λέω ότι υπάρχουν τεράστια κοινωνικά ζητήματα, ζητήματα που η κυβέρνηση πρέπει να τα δει, και λέω ότι πίσω από αυτά τα προβλήματα, δεν θα παίζουν κάποιοι το παιχνίδι τους, του τζάμπα. Αυτό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA