Μενού
  • Α-
  • Α+

Τράβηξε τα λουριά στους υπουργούς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρώτο δια ζώσης υπουργικό συμβούλιο έπειτα από μία διετία, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Στη συνεδρίαση του συμβουλίου ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στα στελέχη της κυβέρνησης λέγοντας «μερικοί δεν με πιστεύετε όταν λέω ότι οι εκλογές θα γίνουν του χρόνου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εισαγωγική τοποθέτηση στο Υπουργικό, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους υπουργούς διαβεβαιώνοντάς τους πως όταν λέει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία το εννοεί και προειδοποίησε πως όποιος δεν το πιστεύει και διανοηθεί να κατεβάσει τα μολύβια αντί να πατήσει γκάζι στο μεταρρυθμιστικό έργο και την αντιμετώπιση των δυσκολιών θα βρεθεί εκτός κυβερνητικού σχήματος

«Εχω πει πολλές φορές ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Αυτό σημαίνει ότι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού έργου είναι 12μηνος. Και για αυτό σας έχει ζητηθεί από τη γραμματεία της κυβέρνησης ένας προγραμματισμός κυβερνητικού έργου με αυτό τον ορίζοντα. Εχει υποπέσει στην προσοχή μου ότι ίσως κάποιοι να μην πιστεύετε ότι ακριβώς αυτή είναι η πρόθεσή μου», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε χαριτολογώντας αλλά με νόημα:

«Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά μην διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών», για να καταλήξει πως: «Το λέω χαριτολογώντας αλλά για να τονίσω ότι έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, μεγάλες προκλήσεις».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA