Μενού
  • Α-
  • Α+

Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή και όπως μου λέει αρμόδια πηγή τα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει των επερχόμενων εκλογών είναι κατά 80% έτοιμα. Προφανώς οι εν ενεργεία βουλευτές θα δοκιμάσουν ξανά την τύχη τους στις εκλογικές τους περιφέρειες, γρίφο όμως αποτελεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος που αποτελεί αποκλειστική ευθύνη και ζήτημα του προέδρου.

Οπως σας έχω γράψει και παλιότερα το βασικό σχέδιο της ΝΔ προς τις εκλογές είναι να μπει ο Κυριάκος Πιερρακάκης εκπρόσωπος και άρα να καταλάβει μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Μια δεύτερη ιδέα που ακούγεται έντονα σχετίζεται με την πιθανότητα η Ματίνα Παγώνη, που πρόσκειται στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. Μαθαίνω πως υπάρχει φλερτ - όχι όμως επίσημη πρόταση ακόμη. Βλέπετε, υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα από τον ιατρικό χώρο που διεκδικούν θέση στα ψηφοδέλτια, στο Επικρατείας και όχι μόνο. Θα επανέλθω όταν έχω πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. 

Τα ευχαριστώ του Βασιλιά του Βελγίου 

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών απένειμε χθες ο Κώστας Μπακογιάννης στον Βασιλιά των Βέλγων, Φίλιππο, ως ένδειξη τιμής και φιλίας προς τον ίδιο και τον λαό του Βελγίου. «Σας καλωσορίζουμε σήμερα στην πόλη όπου γεννήθηκε και σμιλεύτηκε ο σεβασμός της ανθρώπινης υπόστασης, η Δημοκρατία. Μπορεί η Αθήνα να είναι μια πόλη ιδέα, μια πόλη σύμβολο, σήμερα, όμως, οι Βρυξέλλες είναι το εργαστήρι της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που τόσο επιθυμούμε», του είπε ο Δήμαρχος. Μαθαίνω πως ο Βασιλιάς ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμή - τρεις φορές είπε ευχαριστώ στον κ. Μπακογιάννη, που αν μη τι άλλο αποδεικνύει πως η Αθήνα διατηρεί ένα τεράστιο εκτόπισμα ως brand παγκοσμίως. 

Η πάσα Σταϊκούρα στον Καλαφάτη και το γήπεδο του ΠΑΟΚ

Τα καλά νέα για το γήπεδο του ΠΑΟΚ - η ανάπλαση του οποίου πήρε έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας -  έχει αναπτερώσει το ηθικό πολλών Βορειοελλαδιτών πολιτευτών και πολιτικών στο δρόμο προς τις εκλογές. Μάλιστα είναι τέτοια η χαρά των απανταχού ΠΑΟΚτσήδων που δεν σταματάνε να λένε ευχαριστώ σε όποιον κυβερνητικό βρουν στον δρόμο τους. Έμαθα λοιπόν πως στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών στη Σάμο, έναν Σαλονικιός που ζει μόνιμα στο νησί του Πυθαγόρα, του απένειμε τα εύσημα για τις κυβερνητικές ενέργειες που αφορούν το γήπεδο του δικεφάλου.

Ο κ. Σταϊκούρας πάντως κάλεσε στο τηλέφωνο αμέσως τον Σταύρο Καλαφάτη ο οποίος αιφνιδιάστηκε όταν άκουσε τον φίλαθλο του ΠΑΟΚ: «Ακούσαμε τα νέα για τη νέα Τούμπα, κ. Καλαφάτη! Είπα τα συγχαρητήρια στον κ. Σταϊκούρα και είπα να του μεταβιβάσει τα μπράβο και σε σας, γιατί γνωρίζουμε ότι κάνατε το καλύτερο δυνατόν», του είπε! Ο κ. Καλαφάτης απάντησε πως «στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πρώτα ενεργούμε και μετά μιλάμε» και τον ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια. Στοιχηματίζω πως θα ακούσουμε καλά νέα και για το γήπεδο του Άρη πριν τις εκλογές, διαφορετικά θα έχουμε γκρίνιες...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA