Μενού
  • Α-
  • Α+

Σήμερα το πρωί αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή η αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ που συνομολογήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και υπεγράφη μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Άντονι Μπλίνκεν στην Ουάσιγκτον. Η κύρωσή της αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στη βουλή, ενώ ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ταξιδέψει στην Αμερικανική πρωτεύουσα με τη συμφωνία επικυρωμένη από το Κοινοβούλιο, μια πράξη που ενέχει κι έναν πολιτικό συμβολισμό, πέραν της σημαντικής αναβάθμισης των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων την τελευταία πενταετία.

Διαβάστε ακόμη: «Πυρά» Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Η καταστροφική του πολιτική βύθισε τους πολίτες στα χρέη

Εντωμεταξύ, ο Τζέφρι Πάϊατ αναχωρεί την Παρασκευή για τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα την Ουάσιγκτον όπου πρόκειται να αναλάβει θέση στην κυβέρνηση Μπάιντεν ως υφυπουργός Ενέργειας. Λίγες μέρες μετά φτάνει στην Αθήνα ο Τζώρτζ Τσούνις, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας που διορίστηκε Πρέσβης στην Αθήνα. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το εάν θα έρθει στην Ελλάδα πριν ή μετά το ταξίδι Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον - θεωρείται δεδομένο πως θα είναι μέρος της Αμερικανικής αντιπροσωπείας στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο. Πάντως άνθρωπος μου που γνωρίζει καλά τον νέο Πρέσβη μου εξήγησε πως έρχεται με φουλ όρεξη να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε ο προκάτοχός του, ενώ σε σχέση με την εξωστρέφεια που επέδειξε ο κ. Πάϊατ, η πηγή μου συνέστησε υπομονή, μέχρι ο νέος Πρέσβης να μάθει πρόσωπα και πράγματα στην Ελλάδα. 

Η επίθεση Ανδρουλάκη στον Τσίπρα μέσω Πολάκη 

Χθες στη βουλή η Νάντια Γιαννακοπούλου είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Παύλο Πολάκη, ενώ και ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πως «Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να έχει δεξί του χέρι τον Πολάκη, που πήρε κόσμο στο λαιμό του “κλείνοντας το μάτι” ότι το εμβόλιο ίσως να μην είναι καλό. Τι έχει να πει στις οικογένειες των θυμάτων»; Το συμπέρασμα είναι πως στη Χαριλάου Τρικούπη επιθυμούν την κόντρα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ που αναδεικνύει την πλέον αντισυστημική προσέγγιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια σειρά από ζητήματα. 

Ο στιχουργός γιος της Άννας Διαμαντοπούλου 

Το ότι η Άννα Διαμαντοπούλου είναι περήφανη για τον μοναχογιό της Χάρη το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε είναι πως ο 28χρονος πλέον Χάρης έγραψε τους στίχους στο νέο τραγούδι του Κωνσταντίνου Αργυρού με τίτλο «Ελεύθερος». Τη σχετική ανάρτηση έκανε η πρώην Επίτροπος στο Facebook, ανεβάζοντας και μία φωτογραφία τους. «Ο μικρούλης Χάρης μου, που πλέον είναι «ελεύθερος για μια ζωή». Ο Χάρης έγραψε τους στίχους στο νέο τραγούδι του Κωνσταντίνου Αργυρού. Ελεύθερος. Ακούστε το», έγραψε στο Facebook η Άννα Διαμαντοπούλου. Καλοτάξιδο και πολλές επιτυχίες, εύχομαι εγώ από την πλευρά μου! 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA