Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνάντηση εφ' όλης της ύλης είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ισπανό ευρωβουλευτή Αντόνιο Λόπεζ-Ιστουρίζ. Στο επίκεντρό της βρέθηκαν οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, η ενεργειακή κρίση και το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο κ. Λόπεζ έκλεψε τις εντυπώσεις και στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όπου μίλησε με διθυραμβικά λόγια για την ελληνική κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε «παράδειγμα για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη».

Διαβάστε ακόμη: Γεωργιάδης στο Συνέδριο της ΝΔ: Να δώσουμε μάχη για να μην κυβερνήσει ξανά η Αριστερά του λαϊκισμού

«Αγαπητέ πρόεδρε και νεοδημοκράτες», είπε στα ελληνικά και ξεσήκωσε την αίθουσα.

«Είμαι υπερήφανος που μου δόθηκε η ευκαιρία για συνεργαστώ με όλους εσάς και συχνά επισκέπτομαι την πανέμορφη χώρα σας την Ελλάδα. Το 2018 ήμουν πάλι εδώ και μου λείψατε. Ο κόσμος έχει αλλάξει από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση. Η Ευρώπη δέχεται επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα. Η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι εκείνη το 2018. Σήμερα κανείς πια δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον επαγγελματισμό της δικής σας κυβέρνησης και την μεγάλη δύναμη του ελληνικού λαού», είπε.

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη βρίσκονται αντιμέτωπες με δυσκολίες και μεγάλες προκλήσεις: η πανδημία, ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση, τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού. Η Ευρώπη δέχεται επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Ωστόσο η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι η Ελλάδα του 2018», πρόσθεσε.

«Σήμερα κανείς πια δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον επαγγελματισμό της δική σας κυβέρνησης ούτε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τη δύναμη του μεγάλου ελληνικού λαού. Αυτή είναι μια κυβέρνηση που έδωσε το παράδειγμα σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, απέδωσε τα εύσημα στην κυβέρνηση που εμπνεύστηκε το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και γιατί προστάτευσε τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα από τον Ερντογάν, που - όπως είπε - «εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό».

Ο ίδιος, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την στάση του στην ρωσική εισβολή: «Να μην καθησυχάζουμε τους απολυταρχικούς ηγέτες όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να πάρει δύσκολες αποφάσεις και βρέθηκε στην σωστή πλευρά της ιστορίας και αυτό το έκανε ο Κυριάκος ο φίλος μου. Θα μείνει στην ιστορία και θα τον θυμούνται ως το ηγέτη της νέας γενιάς και του σπουδαίου κόμματος της ΝΔ».

«Θα θέλαμε να έχουμε πρωθυπουργό τον Κυριάκο στην Ισπανία αλλά τώρα έχουμε τους κομμουνιστές να κάθονται στο τραπέζι και καταλαβαίνετε για ποιους πολιτικούς μιλάω. Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε αλλά εγώ δεν θα ξεχάσω τις ουρές στα ΑΤΜ σ αυτή την χώρα. Τους ερασιτέχνες που ερχόντουσαν στις Βρυξέλλες χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν. Δεν θα ξεχάσω τον φόβο που προκάλεσαν σε αυτή την χώρα. Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα έσωζε την χώρα; Θα πάλευε με την πανδημία; Όλοι ξέρουν την απάντηση: Όπως και το 2018 θα υπήρχε χάος», κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA