Μενού
  • Α-
  • Α+

Ημέρα κομματικών εκδηλώσεων η χθεσινή και άκουσα με μεγάλη προσοχή την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά - που συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του, είχε έντονο πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο. Εκεί που βέβαια χάθηκα στην κυριολεξία ήταν όταν ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα χίλια μύρια κακά της τηλεόρασης που προβάλει ένα σωρό κακές εικόνες, αλλά τουλάχιστον «εκατομμύρια Έλληνες παρακολουθούν, στην ίδια τηλεόραση, τη ζωή του Γέροντα Παϊσίου». Ρώτησα φίλο Νεοδημοκράτη που γνωρίζει καλά τον Σαμαρά και μου απάντησε αφοπλιστικά «με τόσα κόμματα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας στα σκαριά, πρέπει να υπάρχει κάποιος που μαζεύει τα πρόβατα στο μαντρί». Η πλάκα είναι πως το ίδιο κανάλι που προβάλει το ομολογουμένως πετυχημένο σίριαλ, είναι το ίδιο που έχει κάνει σημαία την υπόθεση με τα παιδιά από την Πάτρα

Η τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ με τον Αντονι Μπλίνκεν 

Μια ιδιαίτερα σημαντική τηλεδιάσκεψη θα είναι η σημερινή που θα έχουν οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών του σχήματος “3+1” (Δένδιας, Κασουλίδης και Λαπίντ) με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν. Η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τα θέματα της ενεργειακής συνεργασίας (θυμίζω πως οι Αμερικανοί είναι υπέρμαχοι της ηλεκτροδότησης μέσω καλωδίων και των πρότζεκτ EuroAsia και EuroAfrica interconnector και απορρίπτουν τον EastMed) αλλά και των διεθνών εξελίξεων με έμφαση την κατάσταση στην Ουκρανία. Νομίζω πως ο κ. Δένδιας θα πάρει μια γεύση των αμερικανικών προτάσεων λίγο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξιδέψει για τις ΗΠΑ και τη συνάντηση που θα έχει με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, ενώ οι Ισραηλινοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι το τι πραγματικά θέλουν οι Αμερικανοί αφού ο Αντονι Μπλίνκεν είχε επισκεφτεί το Ισραήλ ένα μήνα πριν. 

Ο πράσινος ήλιος επέστρεψε 

Όχι πως δεν το περιμέναμε, όμως τελικά το ΠΑΣΟΚ και ο πράσινος ήλιος επέστρεψαν δυναμικά στο προσκήνιο μερικούς μήνες πριν τις εκλογές. Το γεγονός πως στο εσωτερικό δημοψήφισμα συμμετείχαν 170,000 μέλη του κόμματος έκανε τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη να χαμογελούν εκ νέου, αφού φαίνεται πως η δυναμική του Δεκεμβρίου δεν έχει χαθεί. Πλέον τα φώτα στρέφονται στο συνέδριο του κόμματος σε δυο εβδομάδες από τώρα και στη φιλοδοξία του προεδρικού επιτελείου το ΠΑΣΟΚ να επανακάμψει και στα εκλογικά ποσοστά των πιο προηγούμενων δεκαετιών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA