Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής όπου κατατέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα και τον ΕΟΠΥΥ. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε «λαίλαπα που τρώει τα νοικοκυριά» την ρήτρα αναπροσαρμογής σε σύντομη παρέμβαση του στη Βουλή σχετικά με την τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Να αντιτείνουμε στη ρήτρα Μητσοτάκη τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής. Κάνετε αλχημείες για να φορολογήσετε ψίχουλα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός εδώ και 1,5 μήνα ότι υπάρχουν υπερκέρδη. Πόσα είναι; Η ΡΑΕ προχωρά σε διαρροές χωρίς να δώσει ως οφείλει τα ακριβή νούμερα. Είναι 1,5 δισ. είναι 1 δισ. είναι 900 εκατ. ευρώ; Και ξεκινάει το γαϊτανάκι να αφαιρέσουμε από αυτά τις ζημιές στη λιανική… αυτή είναι η έγνοια σας; Μην τυχόν φορολογήσετε αυτούς που έχουν αφαιμάξει την ελληνική κοινωνία; 

Κάνετε αλχημείες πώς να τα κάνετε ψίχουλα. Σιγά μη φορολογήσει ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του που έχουν μπει στη ΔΕΗ ως μέτοχοι και παίρνουν τα μερίσματα ή τους ιδιώτες. Ο λαός λέει όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 χρόνια κοσκινίζει. Θέλω να καλέσω όχι τον κ. Μητσοτάκη που κάνει όσα εντέλλονται οι πάροχοι και η διαπλοκή… αλλά το λαό.  Να αντισταθούν σε αυτή τη χυδαία αισχροκέρδεια, την εκμετάλλευση του μόχθου τους, στη διανομή των ιματίων τους και στην ανοχή και συνενοχή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Στη ρήτρα αναπροσαρμογής, που εμείς την ονομάζουμε «ρήτρα Μητσοτάκη», εμείς να αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος. Το συντομότερο, το γρηγορότερο, το καλύτερο για τον ελληνικό λαό γιατί όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία τόσο συσσωρεύονται δεινά και δυσκολεύει η επόμενη μέρα της ανοικοδόμησης της οικονομίας και της κοινωνίας».

Από πλευράς κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε ως την «απόλυτη κοροϊδία των Ελλήνων» την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι «φορολογούμε τα υπερκέρδη με 90%. Η τροπολογία σας είναι η απόλυτη κοροϊδία των Ελλήνων. Ενώ εμείς έχουμε πάρει μέτρα αίροντας τις συνέπειες ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να μην υπάρξουν συνέπειες μέχρι να κριθεί δικαστικά αν η ρήτρα είναι νόμιμη ή όχι. Άρα να μην πληρώνουν οι πολίτες. Αν κριθεί νόμιμη; Θα πληρώνουν αναδρομικά όλα τα ποσά και θα πληρώσουν τις συνέπειες. Άρα έρχεστε να κοροϊδέψετε τον κόσμο.  Άρα κατά τη γνωστή σας τακτική της κοροϊδίας και του λαϊκισμού λέτε μην πληρώσετε τώρα και πάμε στα δικαστήρια. Εμείς λέμε ασχέτως της νομιμότητας ή όχι με τις παρεμβάσεις μας εξαλείφουμε τις συνέπειες. Και προηγούμαστε από την Ευρώπη. Αυτή είναι η διαφορά μας. Να αποσύρετε την τροπολογία σας γιατί δεν έχει καμία αξία να βρίσκεται στον νομικό μας πολιτισμό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA