Μενού
  • Α-
  • Α+

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ μετά και το «όχι» που είχε πει σε εκείνη με τη Γαλλία, γνωστοποίησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής. Δήλωσε μάλιστα ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει σε επανατροποποίηση του κειμένου.

«Τα δώσατε όλα και δεν πήρατε τίποτα πίσω. Είναι πολύ χειρότερη η θέση της χώρας στις σχέσεις με τις ΗΠΑ αλλά και ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγγυήσεις ασφάλειας στις διμερείς ελληνοτουρκικές θέσεις. Είστε πιστοί και δεδομένοι. Το προκεχωρημένο φυλάκιο. Βλάπτετε τη χώρα με την πολιτική σας χωρίς κανένα κέρδος. Εμείς θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία και αξιοποιώντας την παράγραφο 7 θα φροντίσουμε να την επαναφέρουμε στο επωφελές και για τις δύο χώρες πλαίσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.  

Τη συμφωνία εκ μέρους της ΝΔ υποστήριξε ο Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζοντας ότι η χώρα διευρύνει τις συμμαχίες της και επισημαίνοντας ότι η εν λόγω συμφωνία εξισορροπεί τον ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Υπέρ της συμφωνίας τοποθετήθηκε και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παρότι ο Βασίλης Κεγκέρογλου άφησε αιχμές περί ανισοβαρούς συμφωνίες υπέρ των ΗΠΑ. Ξεκάθαρο «ΟΧΙ» είπε το ΚΚΕ καταγγέλλοντας αμφότερους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για «φιλονατοϊκή» δράση, ενώ κατά τοποθετήθηκαν οι εισηγητές της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Η συμφωνία θα εισαχθεί προς κύρωση στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Πέμπτη, οπότε και αναμένεται και αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA