Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ευρεία πλειοψηφία 181 ψήφων κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλης το βράδυ της Πέμπτης η συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ (MDCA). Με αρνητική ψήφο στην MDCA τοποθετήθηκαν 119 βουλευτές

Δηλώσεις κατά τη συνεδρίαση της Βουλής για τη MDCA

«Είναι αφόρητη η υποκρισία σας κ. Τσίπρα. Εάν δεν είχατε ποτέ κυβερνήσει θα θεωρούσα πως αυτές οι απόψεις αρμόζουν σε κόμμα που δεν μπήκε ποτέ στη βάσανο να πάρει δύσκολες αποφάσεις» είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας. «Κυβερνήσατε όμως και ξεχάσατε γρήγορα τις πορείες προς την Αμερικανική πρεσβεία και αγκαλιάσατε τις ΗΠΑ» είπε συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος και σε κάποιες δηλώσεις του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ για τη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα.

«Το να μου κουνάτε εσείς το δάχτυλο για διπλή στάση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής πάει πολύ, που συμμετείχατε στα συλλαλητήρια για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας και όταν γίνατε πρωθυπουργός, τα ξεχάσατε όλα και την τιμάτε και την τηρείτε και όλα τα κάνετε. Μόνο φοβάστε να φέρετε προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας μην τα καταψηφίσει η μισή σας ΚΟ» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στη δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε για τη στάση που εκφράζει το κόμμα του ότι «δεν είναι ζήτημα συγκυρίας το ότι έχουμε αυτή τη στάση, δεν έχουμε ανάγκη να το παίζουμε ούτε φιολαμερικανοί ούτε αντιαμερικανοί».

«Ο Ανδρέας παρέλαβε μια χώρα ξυπόλητη στα αγκάθια και την έφερε στο κέντρο των εξελίξεων» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στην εθνική αντιπροσωπεία στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας. Σχολιάζοντας τις αναφορές του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση ότι το πρόσωπο που σήμερα πλανάται στην αίθουσα είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου. Εγώ θα ήθελα ειλικρινά να αφήσετε ήσυχο τον Ανδρέα. Παρέλαβε μία χώρα ξυπόλητη στα αγκάθια και την έφερε από κάθε άποψη στο κέντρο των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων εξελίξεων». 

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη ομιλία του στη Βουλή για την Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, είπε ότι η σημερινή μέρα ψήφισης μιας Συμφωνίας «κατ' όνομα μόνο αμυντικής αλλά στην πραγματικότητα πολύ-πολύ επιθετικής», θα μνημονεύεται «ως ένα αρνητικό ορόσημο για όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια». Σημείωσε ότι με εξαίρεση το ΚΚΕ, όλα τα υπόλοιπα κόμματα είτε αποσιωπούν είτε συσκοτίζουν το πραγματικό περιεχόμενο της Συμφωνίας.

Αποδείχθηκε πλήρως το επωφελές της συμφωνίας αυτής για το εθνικό συμφέρον, και υπάρχει ένα κριτήριο που επιβεβαιώνει αυτό το συμπέρασμα, τόνισε στη Βουλή για την ελληνοαμερικανική συμφωνία ο Νίκος Δένδιας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA