ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15/05/2022 21:20

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Εκλεισαν οι κάλπες - «Αγγίζουν» τους 150.000 οι πολίτες που ψήφισαν

Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 140.000 πολίτες στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία - Η ψηφοφορία συνεχίζεται όπου υπάρχουν ουρές - Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή εκτιμά πως πάνω από 150.000 πολίτες θα ψηφίσουν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Εκλεισαν οι κάλπες - «Αγγίζουν» τους 150.000 οι πολίτες που ψήφισαν
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανάγνωση:

Εκλεισαν οι κάλπες για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από κομματικές πηγές μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 140.000 πολίτες για την ανάδειξη προέδρου και ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επιπλέον, η ψηφοφορία συνεχίζεται όπου υπάρχουν ουρές και κόσμος που περιμένει για να ψηφίσει, με τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να αναφέρουν πως θα ξεπεραστεί το φράγμα και των 150.000 πολιτών που ψήφισαν. Υπενθυμίζεται ότι είχε δοθεί παράταση μίας ώρας μέχρι τις 21:00.

Η συμμετοχή στην κάλπη του προέδρου «προσεγγίζει και μπορεί να υπερβεί τις 150.000» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Νικολακόπουλος, πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας την ικανοποίηση του για την εκλογική διαδικασία. Ειδικότερα, ο Ηλίας Νικολακόπουλος δήλωσε πως «η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε στις 21:00, μπορεί να συνεχιστεί μόνο στα τμήματα που υπάρχουν ουρές με ανθρώπους που περιμένουν να ψηφίσουν».

Στη δήλωσή του σημείωσε ότι «η συμμετοχή στην εκλογή προέδρου που ήταν ένα βασικό πολιτικό διακύβευμα διεξήχθη πάρα πολύ καλά», σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε να δώσουμε ακόμη τον ακριβή αριθμό γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε χειρόγραφη καταγραφή». Η εκτίμηση του είναι ότι το νούμερο της συμμετοχής στην προεδρική κάλπη «προσεγγίζει μπορεί και να υπερβεί τις 150.000», ενώ σε 1 με 1,5 ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης η ΚΕΦΕ θα είναι σε θέση να δώσει το ακριβές αποτέλεσμα με λευκά και άκυρα.

Για τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής, διευκρίνισε θα χρειαστεί πιθανόν μέχρι αύριο το απόγευμα, γιατί «η καταμέτρηση σταυρών προτίμησης είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία». «Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι» σημείωσε, προσθέτοντας πως «αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρξαν προβλήματα αλλά αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία έστω και αν προκάλεσαν καθυστερήσεις». Τέλος, ανέφερε πως τα αποτελέσματα για το Καταστατικό έχουν ολοκληρωθεί αλλά θα ανακοινωθούν αύριο, καθώς όπως είπε το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας «δε νομίζω ότι αφορά το ευρύ κοινό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ