Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε αμερικανικό έδαφος βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψης στις ΗΠΑ. Ο Ελληνας πρωθυπουργός μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ενώ αναμένεται να απευθυνθεί και στο Κογκρέσο. Το τετ α τετ του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο είναι προγραμματισμένο για σήμερα στις 22:30 ώρα Ελλάδος. Ακολούθως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του ίδιου και της συζύγου του, Μαρέβας Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από μερικές ώρες και θα φιλοξενηθεί στο Blair House στην λεωφόρο Πενσυλβάνια. Εκεί τον υποδέχτηκε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο Τζορτζ Τσούνης, με τον οποίο προ ημερών ο πρωθυπουργός είχε την πρώτη του συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Οπως φαίνεται στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας, στο Blair House κυματίζει ήδη η γαλανόλευκη σημαία.

«Καλωσορίσατε πρωθυπουργέ! Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα τον υποδέχτηκε στην Ουάσινγκτον και το Blair House, στο οποίο κυματίζει η ελληνική σημαία. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα για μια επιτυχημένη επίσκεψη» ανέφερε η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα ανεβάζοντας στο twitter φωτογραφίες από την υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον.

Το πρόγραμμα του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Πριν από το ραντεβού με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει στις 14.30 ώρα Ελλάδας συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο

MSNBC, ενώ στις 17.00 θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με τον δημοσιογράφο David Ignatius στο πανεπιστήμιο Georgetown.

Αύριο Τρίτη πριν από την ομιλία του στο Κογκρέσο θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, καθώς και Προέδρους σημαντικών Επιτροπών όπως ο Μπομπ Μενέντεζ, ο «ισχυρός» της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του η κυρία Πελόζι, ενώ σε μια κίνηση τιμής και αγάπης για την ελληνική ομογένεια θα κλείσει το ταξίδι του στις ΗΠΑ με δείπνο που οργανώνουν 11 ομογενειακές οργανώσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA